Voće i povrće, a ne suplementi pomažu u prevenciji raka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Voće i povrće, a ne suplementi pomažu u prevenciji raka

  Svakodnevno unošenje svežeg voća i povrća kao i redovna fizička aktivnost nezamenljivi su u prevenciji raka, dok je nekontrolisano unošenje raznih sumplemenata često beskorisno, a ponekad čak i štetno, upozorili su francuski stručnjaci.

  Tim stručnjaka koji je četiri godine radio na istraživanju namirnica sa antikancerogenim svojstvima došao je do zaključka da majčina dušica, kurkuma i zeleni čaj, koje su oduvek smatrane odličnom preventivom protiv raka, zapravo nemaju to svojstvo.

  Unošenje svežeg voća i povrća obezbeđuju izbalansirani unos vitamina i minerala koji su neophodni u cilju održanja našeg zdravlja, a samim tim i najbolja su prevencija protiv svih oboljenja uključujući i kancer.

  Sručnjaci upozoravaju da su alkohol i prekomerno unošenje crvenog mesa, mesnih prerađevina i soli pogodni za dobijanje kancera i zato savetuju da se unos mesa ograniči na 500 grama nedeljno.

  U izveštaju se ističe da su dodaci ishrani koji se uglavnom uzimaju na svoju ruku često beskorisni, a ponekad i štetni.

  Dojenje, makar šest mesci je odlična prevencija protiv kancera dojki, jer se na taj način postiže hormonalna ravnoteža.

  Redovna umerena fizička aktivnost dovodi do energetskog i hormonalnog balansa što je odlična prevencija protiv raka. Stručnjaci savetuju svakodnevnu šetnju u trajanju od 30 minuta jer je ona nezamenljiva u održanju vitkog stasa što je veoma bitno kad je reč o kancerogenim oboljenjima s obzirom da gojaznost predstavlja jedan od rizika za dobijanje ove opake bolesti.

  Umerenost u svakom pogledu i izbalansirana ishrana obogaćena sa što većom količinom svežeg voća i povrća predstavljaju prevenciju od mnogih bolesti, a naravno i kancera, poručju francuski stručnjaci.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE