Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Zmajada 2011“ u subotu u Šumicama

    Manifestacija „Zmajada 2011“, na kojoj će se u puštanju i pravljenju zmajeva takmičiti oko 1.000 beogradskih mališana, biće održana na otvorenim sportskim terenima preko puta Centra za kulturu i sport „Šumice“, u subotu, 28. maja, saopšteno je iz Gradske uprave.

    U takmičarskom delu „Zmajade“, predškolci i učenici prvih i drugih razreda osnovnih škola učestvovaće sa svojim crtežima i samostalnim modelima zmajeva, dok će se učenici trećih i četvrtih razreda takmičiti u startovanju i vođenju zmajeva, a plasman će biti određen na osnovu visine i dužine trajanja leta i estetskog izgleda zmaja.

    U okviru festivalskog dela manifestacije, biće održan niz zanimljivih sadržaja, kao što su letovi vazduhoplovnih modela i ispaljivanje raketa, a najuspešniji učesnici „Zmajade 2011“ dobiće plakete „Zmaj od Malih nogu“, diplome „Princeza od Šumica“ i „Princ od Šumica“ i druge nagrade.

    Ove godine „Zmajada“ je deo akcije „Dani japanske kulture na Voždovcu“, pa će takmičenju mališana u puštanju zmajeva prisustvovati i predstavnici Ambasade Japana u Beogradu, kao i deca njihovih službenika.

    „Zmajadu“ već 17 godina organizuju Prijatelji dece i Savet Dečijeg saveza opštine Voždovac, Savez za vazduhoplovstvo Srbije, Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“, Centar za kulturu i sport „Šumice” i voždovačke osnovne škole, navedeno je u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE