Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Konvencija karnevalskih gradova Evrope u Vrnjačkoj Banji

    Konvencija karnevalskih gradova Evrope biće održana od 28. maja do 6. juna u Vrnjačkoj Banji, koja je od 2006. godine, punopravan član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FEČ), koja okuplja članove iz više od 50 zemalja.

    Konvencija će okupiti oko 150 učesnika iz 25 zemalja, među kojima su SAD, Kolumbija, Tunis, Italija, Malta, Nemačka, Luksemburg, Španija, Rusija, Kipar, Holandija, Urugvaj, Slovenija, Hrvatska, Portugal i druge. Tokom trajanja konvencije, učesnici će se pored radnog dela upoznati i sa zemljom-domaćinom.

    Turistička organizacija Vrnjačke Banje već šest godina organizuje Veliki međunarodni vrnjački karneval koji za osam dana trajanja okupi više od 400.000 posetilaca i više od 4.000 maskiranih učesnika karnevalske povorke iz čitavog sveta.

    Proteklih godina učesnici karnevalske povorke su dolazili iz Brazila, Italije, Rumunije, Indonezije, Francuske, Rusije, Kine, Bugarske, Turske i svih zemalja bivše Jugoslavije.

    „Vrnjački karneval“ je nosilac više priznanja među kojima i priznanje Turističke organizacije Srbije (TOS) „Turistički cvet“ za nabolju turističku manifestaciju u Srbiji.

    Svake godine FEČ organizuje Konvenciju u jednoj od država članica, a neka od mesta u kojima je održana su Tenerife – Španija, Sankt Petersburg – Rusija, Zakopane – Poljska, Patras – Grčka, Aruba – Aruba, Souše -Tunis, Ploermel – Francuska, Dubrovnik – Hrvatska i Malta.

    Organizaciju skupa su podržali i Skupština Opštine Vrnjačka Banja, TOS, turističke organizacije Beograda, Kruševca, Leskovca, „Čivijaški karneval“ – Šabac i drugi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE