Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počela rekonstrukcija pijace u Zemunu

    Rekonstrukcija donjeg dela pijace „Zemun“, koja će do kraja godine postati prva beogradska pijaca-trg sa bogatim urbanim sadržajima, počela je danas, saopštilo je JKP „Gradske pijace.

    Pijaca će raditi tako da se pijačne tezge uklanjanju na kraju radnog vremena, kako bi se taj prostor u večernjim satima koristio za izložbe, galerije i raznovrstan zabavni program, rekao je direktor Gradskih pijaca Dragan Pušara.

    Cilj projekta je da se na pijačne platoe kroz umetničke sadržaje dovede i mlađa populacija, a da se pijace uvrste u turističke vodiče i mape koje gosti Beograda neizostavno moraju da posete, dodao je Pušara.

    Rekonstrukcija pijace „Zemun“ biće sprovedena u tri faze, u prvoj fazi radova, predviđeno je rušenje svih postojećih lokala na donjem delu pijace i izgradnja 44 nova montažna objekta u pasareli, kako bi se prodavci i posetioci zaštitili od kiše i drugih vremenskih nepogoda.

    Planirano je da u 12 objekata budu smeštene mesare, da se zanatlijama da 16 radnji, dok će ostatak biti namenjen za prodaju mešovite robe.

    U drugoj fazi biće srušeni lokali na gornjem delu pijace, izgrađena kišna kanalizacija i instalacije i formirana pijace trga na Velikom trgu, dok će u trećoj fazi biti uređen donji deo pijace, navedeno je u saopštenju.

    Pijace trgovi gradiće se u Beogradu po uzoru na pijace u Italiji, Španiji, Nemačkoj i drugim evropskim državama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE