Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stros-Kan pušten uz kauciju

    Bivšem izvršnom direktoru Međunarodnog monetarnog fonda Dominiku Stros-Kanu sud u Njujorku odobrio da, uz kauciju od milion dolara, izađe iz zatvora i da se od optužbi za pokušaj silovanja brani iz kućnog pritvora.

    Stros-Kan je uhapšen u subotu, 14. maja, u Njujorku, zbog čega je podneo ostavku na mesto izvršnog direktora MMF-a.

    Sudija Vrhovnog suda države Njujork, Majkl Obus, izjavio je juče da će Stros-Kan biti pušten uz kauciju od milion dolara, i biti stavljen u 24-časovni kućni pritvor, sa elektronskim nadgledanjem, što su predložili njegovi advokati. Stros-Kan mora sve vreme da ima jednog naoružanog čuvara, koga će sam plaćati, i da sa pet miliona dolara garantuje da neće napustiti SAD.

    U sudnici su bile njegova supruga An Sinkler i kćerka Kamij Stros-Kan.

    Pošto mu je u ponedeljak odbijen zahtev da bude pušten uz kauciju da se brani sa slobode, Stros-Kan je poslednje tri noći proveo u pritvorskoj jedinici na ostrvu Rajker. Tamo je, ipak, morao da provede još jednu noć, pošto se sve formalnosti moći da budu završene danas.

    Sudija Obus je odredio da sledeće saslušanje bude 6. juna, kada će se Stros-Kan i zvanično izjasniti o optužbama.

    Prema rečima njegovog advokata, on odbacuje optužbe za kriminalni seksualni čin, silovanje, seksualno zlostavljanje, nedozvoljeno zadržavanje i prinudno dodirivanje, zbog kojih mu preti kazna zatvora do 25 godina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE