Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Buenos Ajresu od knjiga napravljen toranj visok 25 metara

    „Knjiška kula vavilonska“ otvorena je do 28. maja kada će posetiloci moći da se popne na kulu i uzme knjigu na jeziku koji odabere.
    Ogromna umetnička instalacija argentinske umetnice Marte Minujin „Knjiška kula vavilonska“ („Torre de Babel de Libros“) svečano je otvorena na trgu San Martinu u glavnom gradu Argentine, povodom imenovanja Buenos Ajresa za UNESCO-ovu svetsku prestonicu knjige.
    Grad Buenos Ajres angažovao je Martu Minujin za monumentalnu umetničku instalaciju spiralnog tornja visokog 25 metara, na devet spratova, napravljenog od 30.000 knjiga iz celog sveta. U projektu su učestvovale ambasade brojnih zemalja donacijom knjiga na svojim jezicima, kao i brojni građani Buenos Ajresa i turisti.
    „Knjiška kula vavilonska“ biće otvorena do 28. maja kada će određeni broj posetilaca moći da se popne na kulu i uzme jednu knjigu na jeziku koji odabere.
    Po završetku manifestacije, ostatak knjiga biće preseljen u prvu višejezičnu knjižaru u Buenos Ajresu, gde će se nalaziti knjige na 50-ak jezika iz celoga sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE