Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija će od 2012. biti pokrivena prostornim planovima

    Srbija će od 2012. godine biti kompletno pokrivena prostornim i regionalnim planovima koji će omogućiti ravnomeran ekonomski, socijalni i ekološki razvoj zemlje, izjavio je juče predsednik Inženjerske komore Srbije (IKS) Dragoslav Šumarac.
    Novi Prostorni plan Republike Srbije stupio je na snagu decembra prošle godine, rekao je Šumarac na konferenciji Implementacija Prostornog plana Republike Srbije i drugih prostornih planova, u organizaciji Republičke agencije za prostorno planiranje i IKS-a.
    Prostorni plan Republike Srbije je evropskog nivoa i sada je važno da bude na pravi način implementiran, dodao je Šumarac.
    Direktor Agencije za prostorno planiranje Borislav Stojkov naveo je da će biti formirano 10 regionalnih prostornih planova, 150 planova za opštine i 23 za gradove.
    On je istakao značaj implementacije prostornih planova, kao prelazne faze između planiranja i konačne realizacije projekta. Implementacija planskih rešenja, kako je objasnio, predstavlja opremanje projekta pravnim, ekonomskim, finansijskim i organizacionim instrumentima za uspešnu realizaciju planiranog projekta.
    Prvi program implementacije prostornog plana Republike Srbije odnosi se na period od 2011. do 2015. godine, kazao je Stojkov i istakao da je za uspešnu realizaciju samog projekta neophodno na vreme obezbediti podršku nadležnih institucija.
    On je najavio da će seminari o implementaciji prostornog plana za planere i lokalnu administraciju, osim u Beogradu biti održani i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE