Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radni dan bi trebao da traje 4 sata!

    Pokušajte napraviti test: ne odgovarajte baš na svaki telefonski poziv, ne proveravajte elektronsku poštu svake dva minuta i napustite svoje radno mesto ranije nego inače. Zapanjiće vas efikasnost koju ćete postići, tvrde stručnjaci.

    Studija koju je sproveo dr. K. Anders Ericcson došao , a koju je objavio Psychological Review, došla je do zaključka da je za postizanje velikog poslovnog uspeha potrebno raditi naporno u kratkim vremenskim nizovima, te zatim uzeti odmor pre nastavka daljeg rada.

    Ericcson je s timom ocenjivao grupu muzičara kako bi saznao što su „izvrsni“ pojedinci radili drugačije. Otkriveno je da su izvođači koji su se fokusirano bavili muzikom samo 4 sata dnevno postizali bolje rezultate od onih koji su radili 7-8 sati neprekidno. Najbolji pojedinci su sami sebi postavljali ciljeve za svoje treninge, te su se prilikom pauze samomotivisali, prenosi portal profitiraj.hr.

    Rezultati su pokazali kako naporan jutarnji rad pre pauze za ručak, zatim pauza do 16 sati i nastavak rada imaju najkvalitetnije rezultate. Autori studije navode kako se na taj način postižu bolji i kvalitetniji rezultati u odnosu na kontinuirani rad od 8 sati.

    Autori studije kažu da se ona može primeniti u bilo kojoj poslovnoj delatnosti.

    Paretovo načelo 80/20

    Samo naše radne navike, motiviranost i kontrola mogu nas dovesti do stanja u kojem nam produktivnost postaje toliko superiorna u odnosu prema konkurenciji.

    Ericcson zaključuje kako je idealan primer za ovu tezu Paretovo načelo 80/20 koje objašnjava kako se u 20 posto vremena napravi 80 posto rezultata projekta na kojem se radi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE