U NIS-u potpisan novi kolektivni ugovor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U NIS-u potpisan novi kolektivni ugovor

  Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko i predsednici reprezentativnih sindikata kompanije Goran Takić i Milenko Nedić potpisali su juče novi Kolektivni ugovor, koji će stupiti na snagu od juna.

  Novi Kolektivni ugovor, pored prava garantovanih zakonom, predvidja i dodatne socijalne pogodnosti za zaposlene NIS-u, uskladjene sa savremenim medjunarodnim standardima, saopštila je ta naftna kompanija.

  Tekst novog Kolektivnog ugovora NIS-a je plod šestomesečnog zajedničkog rada predstavnika sindikata i menadžmenta kompanije i odgovara svim zahtevima Zakona o radu Srbije i savremenog tržišta rada, a glavni cilj njegove izrade je efikasnija preraspodela sredstava u okviru budžeta kompanije.

  U centru pažnje potpisanog Kolektivnog ugovora su sistemi motivacije i razvoja karijere zaposlenih, utemeljeni na oceni rezultata, što predstavlja neophodni uslov konkurentnosti kompanije koja se aktivno razvija i radi na otvorenom tržištu.

  U skladu sa tekstom novog Kolektivnog ugovora, svaki zaposleni kompanije ima pravo na godišnji bonus, čiji iznos direktno zavisi od rezultata njegovog rada.

  U okviru odredjivanja mehanizama za definisanje iznosa zarada u kolektivni ugovor uključen je grejding, sistem koji je u skladu sa savremenim svetskim praksama i koji obezbedjuje transparentne i pravične uslove za sve zaposlene, kako u delu odredjivanja iznosa nadoknade za rad, tako i u delu razvoja karijere.

  Posebno poglavlje dokumenta posvećeno je sistemu profesionalnog obrazovanja svih kategorija zaposlenih. Novi Kolektivni ugovor predvidja i mere dodatne podrške, uključujući i finansijsku, socijalno najugroženijim kategorijama zaposlenih.

  U naredna dva meseca, u kompaniji će biti izradjeni dokumenti koji detaljno definišu osnovne odredbe Kolektivnog ugovora – pravilnici o solidarnoj pomoći, sportskim aktivnostima, preventivnom odmoru, stambenim kreditima, sistemu grejdova radnih mesta i edukaciji zaposlenih.

  – Potpisivanje novog Kolektivnog ugovora je još jedan korak NIS-a u pravcu transformacije kompanije u jednog od vodećih igrača balkanskog energetskog tržišta” izjavio je generalni direktor NIS-a.

  Predsednik sindikata JSO “NIS Naftagas” Milenko Nedić istakao je da je tokom pregovora u izradi novog Kolektivnog ugovora socijalni dijalog bio na visokom nivou i dodao da novim Ugovorom svi treba da budu zadovoljni.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE