Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đelić: Grci zaintersovani za infrastrukturu i energetiku

    Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je da je Grčka zainteresovana za izgradnju infrastrukture u Srbiji, kao i za energetiku.

    On je rekao da je cilj trodnevne posete srpske delegacije Grčkoj unapređivanje ekonomske i političke saradnje dve zemlje, zasnovane na „tradicionalno odličnim odnosima“.

    „Trgovinska razmena između Srbije i Grčke je deset puta manja od saradnje Grčke i Bugarske i jasno je da je moguće više uraditi na tom polju“, ocenio je Đelić.

    Đelić je istakao da najveći interes grčke strane postoji za izgradnju infrastrukture u Srbiji. On je precizirao da je grčkim planom obezbeđeno 23 miliona evra za izgradnju osam kilometara autoputa kod Donjeg Neradovca prema Vranju, a očekuju se dodatna 32 miliona evra za izgradnju još jedne deonice puta prema makedonskoj granici.

    Grčke firme zainteresovane su i za energetiku, dodao je Đelić, a Srbija koja će ovog leta poslati čak milion građana na odmore u Grčku, s pravom očekuje da se u mnogo veći meri poljoprivredni proizvodi Srbije prodaju u toj zemlji.

    Grčka snažno podržava Srbiju u nastojanju da dobije status kandidata, zaključeno je na sastanku potpredsednika Vlade Srbije za evropske integracije Božidara Đelića sa potpredsednikom grčke Vlade Teodorom Pangalosom.

    Đelić danas završava zvaničnu posetu Atini, gde boravi od 2. maja, na poziv Grčko-srpskog poslovnog saveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE