Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počela izgradnja fabrike cirade za automobile

    Potpredsednica Vlade Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković – Palma simbolično su danas označili početak radova na izgradnji Fabrike cirade za automobile italijanske kompanije „Andrea Konfecioni“.

    Potpredsednica Vlade uručila je i Ugovor o bespovratnim sredstvima toj kompaniji, koja će zahvaljujući Programu podrške investitorima, uložiti u Jagodini devet miliona evra, izgraditi potpuno novu fabriku i zaposliti 500 radnika. Kompanija je dobila 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu.

    Fabrika površine 8.000 kvadratnih metara, smeštena je u Industrijskoj zoni, nekoliko stotina metara od međunarodnog autoputa Beograd – Niš i biće završena za 120 dana. Radove izvodi preduzeće „Neimar“ iz Jagodine, a ovo će biti peta i najveća fabrika ovog preduzeća u svetu.

    Italijanska kompanija „Andrea Konfecioni“ proizvodi cirade za zaštitu vozila i motora, a njeni klijenti su Audi, BMW, Peugeot, Citroen, Fiat, Alfa Romeo, Aston Martin, Ford, Porše, Suzuki…

    Kalanović je tom prilikom izjavila da Srbija mora brže i snažnije da stvara radna mesta, svuda da dovodi investitore u interesu bolje Srbije.

    „Došlo je vreme da zajednički radimo na podizanju jedne bolje Srbije, podizanju životnog standarda naših ljudi“, rekla je.

    Ona je podsetila da su investitori došli u Jagodini „jer su imali gde da dođu“, jer je Jagodina pre pet godina napravila kvalitetan program zapošljavanja, jedan od najboljih.

    Na 150 hektara tadašnje ledine, uz podršku tadašnjeg NIP-a od dva miliona evra i uz veliko zalaganje lokalne samouprave, izgrađena je Industrijska zona, jedna od najatraktivnijih lokacija za koju se nadam da će biti brzo popunjena, kazala je potpredsednica Vlade.

    „Dok su se drugi gradonačelnici sa mnom takmičili oko asfaltiranja lokalnih puteva, grad Jagodina je izašao sa vrlo ambicioznim predlogom, izgradnje jedne moderne Industrijske zone, na autoputu u srcu Srbije“, napomenula je ona i ukazala da bez saradnje republičke i lokalne samouprave nema mogućnosti da se Industrijske zone pune i dolaze investitori.

    „Neophodno je da imamo kvalitetne lokalne samouprave, gradove i opštine, efikasnu lokalnu administraciju, da imamo ljude koji su posvećeni boljem životu, koje su birali njihovi sugrađani a ne da imamo partijske nameštenike“, rekla je Kalanović i dodala da ona tako shvata decentralizaciju.

    Gradonačelnik Marković je istakao da je današnji dan veliki za Jagodinu, imajući u vidu da će na ovoj lokaciji do 2015. godine raditi najmanje 4.000 ljudi.

    „Za one koji neće raditi u ovoj fabrici obezbedili smo subvencije od 3.000 do 7.000 evra, bespovratnih sredstava iz budžeta grada za otvaranje porodičnih radnji“, rekao je Marković i napomenuo da će konkurs za ova sredstva biti raspisan 1. juna i trajati dva meseca.

    On je pozvao investitore da dođu u Srbiju jer „Srbija ima dobar geografski položaj, dobre stručnjake, radan i vredan narod i nudi najbolje uslove u Evropi“.

    Suvlasnica Kompanije „Andrea Konfecioni“ Paola Taveli je podsetila da je u decembru prošle godine potpisan Memorandum o razumevanju i dodala da je veoma zadovoljna što je ovako brzo došlo do realizacije dogovora. Ona je najavila da će fabrika već u julu otvoriti prva radna mesta i zaposliti, za mnogo kraće vreme od najavljenog, svih 500 radnika.

     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE