Samo ova jedna GREŠKA može da učini da vaš LinkedIn profil izgleda NEPROFESIONALNO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Samo ova jedna GREŠKA može da učini da vaš LinkedIn profil izgleda NEPROFESIONALNO

  Za poslodavce, kvalitet vašeg radnog iskustva mnogo je važniji od pukog nabrajanja poslova koje ste radili. Jednostavno nemojte baš sve što ste radili stavljati u CV i na LinkedIn profil.

  Kada sastavljamo radnu istoriju, malo ko zaista razmatra kvalitet poslova koje predstavlja. Na žalost, lista poslova koje ste kratko radili, ili koji nisu znčajno doprineli vašoj karijeri (ili predstavljaju korak unazad u vašem profesionalnom životu), može da naškodi radnoj biografiji.

  Istraživanja pokazuju da, kada potencijalni poslodavci pregledaju LinkedIn profile, veruju da je neko ko je prihvatio posao ispod svog ranga – jednostavno manje posvećen, pa čak i manje sposoban i kompetentan – od onog ko samo prihvata radna mesta „visokog kvaliteta“. Za većinu poslodavaca, kvalitet posla koji ste obavljali (ili obavljate) važniji je od količine iskustva koje posedujete.

  Prema Dejvidu Peduli (David Pedulla), sa Univerziteta Teksas, „Iako milioni zaposlenih rade na honorarnim poslovima, putem agencija za privremeno zapošljavanje, i rade poslove koji su ispod njihove stručnosti, manje pažnje se obraća na to kako ovakva vrsta zapošljavanja utiče na buduće rezultate zapošljavanja.

  Da bismo bolje razumeli ovaj fenomen, istraživači su sproveli studiju u kojoj je učestvovalo oko 900 ljudi koji direktno odlučuju da li će neko biti zaposlen ili ne. Trebalo je otkriti njihovu percepciju o potencijalnim kandidatima za posao. Rezultati su pokazali da su muškarci koji su radili honorarno „kažnjeni“, jer su ih poslodavci smatrali za manje posvećene i manje kompententne od onih koji su (ili su bili) u stalnom radnom odnosu. Što se žena tiče, one koje su bile u istoj poziciji smatrane su da su manje kompetentne ali ne i manje posvećene.

  Studija je zaključila da i muškarci i žene nemaju nikakve koristi od toga što rade poslove koji su ispod njihove „stručne spreme“, bez obzira koliko je to iskustvo bilo važno za njih. S obzirom da često nemate priliku da čekate posao koji vam više odgovara po obrazovanju i iskustvu pa radite ono što možete, preporuka nije da odbijete sve takve poslove, već da ih ne zapisujete u svoju radnu biografiju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE