restoran gig

Restoran GIG

Kreatori ponude i domaćini su šef Uroš Ivošević i somelije Vuk Štefanović. Njihov autorski gastronomski pečat definišu namirnice sa visokim organoleptičkim svojstvima. Jasni ukusi ne zbunjuju čula i vode nazad, u dane detinjstva, tako lako.

Restoran GIG enterijer

Restoran GIG enterijer

BIODINAMIČKA BAŠTA

Uživanje u onome što nam priroda pruža nastaje našim osvešćenjem procesa kruženja života, odnosno biodiverzitetskim ciklusom. Kako zdrave namirnice utiču na zdravlje ljudi, tako zdravlje ljudi zavisi od našeg odnosa prema prirodi u celini. Naša bašta napaja se svežom i čistom planinskom vodom, a plodovi odgovaraju najvišim standardima kvaliteta.

DIVLJA RIBA I DIVLJAČ

Naša riba i divljač svoj život provode u prirodnim uslovima, te je prirodno da je njihov ukus jedinstven i neuporediv.

MESO IZ SLOBODNOG UZGOJA I MLEČNI PROIZVODI

Životinje koje žive u slobodnom uzgoju, u zdravoj sredini i humanim uslovima odlikuje jedinstven kvalitet mesa i mlečnih proizvoda od autohtonih srpskih vrsta.

NAŠA VODA

Voda koju služimo u našem restoranu odležava na kristalima, koji utiču na dobru energiju onih koji je piju.

VINA

U našoj vinskoj karti naići ćete na cenjena vina iz celog sveta nastala od grožđa uzgajanog biodinamičkim ili organskim putem.

Vina iz vinarije „Imperator” imate priliku da probate u našem degustacionom delu restorana, u okviru kog se nalazi i prodavnica.

MENI SA UPARIVANJEM VINA

  • Plavorepa tuna / sila
  • Bisk od kozica
  • Špecle sa botargom / traminac
  • Bujabes / rizling
  • Najbolje od staroplaninske jagnjetine / pinot noir
  • Obrazi od mangulice a la perkelt / bordeaux blend
  • Sirevi / vino somelijea
  • Poslastice / kasna berba

 ART

Tim restorana GIG

Tim restorana GIG

Uniforma „Umetnik je radnik” bio je koncept umetničkog rada „Uniforma” (koju je umetnica nosila cele 2016. godine u svim radnim prilikama) i koji je 2019. godine postao internacionalni modni brend. Saradnja sa restoranom GIG  je bila potpuno organska, uniforma Marte Jovanović je postala uniforma svih zaposlenih u restoranu, jer bez rada i truda nema umetnosti ni u kulinarstvu.

Svedenost, neposrednost i jednostavnost bile su osnovne odrednice pri kreiranju ručno rađene serije upotrebne keramike Igora Milićevića za restoran GIG. Suzdržan i nenametljiv kolorit, čiste, jasne i pravilne forme imaju cilj da podrže minimalistički ambijent, a ujedno da dodatno razigraju površinu stola svojom raznolikošću. Inspirisani prirodom i njenim osnovnim elementima, unikatne posude i tanjiri ističu sve umeće šefa kuhinje. Ovakva simbioza kreativnosti, umeća i stvaralaštva, spoj različitih kreativnih disciplina doprinose celovitosti usluge restorana i uzdižu je na viši nivo.

Vajar Miloš Radenković upotpunjuje postavku stonog inventara izradom nožića za puter i kašičica za kavijar od volovskih rogova, kao i kolica za usluživanje.

ARHITEKTURA

Enterijer restorana GIG projektovao je beogradski arhitektonski studio „Fluid”. Koncept BIO – organskih vina i hrane – ispraćen je i u projektovanju kroz formu i materijalizaciju. Preovladavaju prirodni materijali, kao što su drvo i kamen. Jednoobrazna površina mikrocementnog poda (microtopping), bez vidljivih podela, naglašava brisan prostor oplemenjen lukovima na plafonu, karakterističnim za podrume vina, kao i kamenom oblogom na zidovima, u koju su umetnute drvene police za vina. Organski i mekan prostor upotpunjuje i nameštaj čiju formu karakterišu zaobljeni detalji i materijalizacija od drveta.

Izvor: BIZLife Magazin

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE