Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Pre poplava“ Leonarda Dikapria premijerno večeras na N1!

  „Pokušajte sa nekim da razgovarate o klimatskim promenama i videćete kako će se samo ‘isključiti’,“ kaže Leonardo Dikaprio (Leonardo DiCaprio) u svom novom filmu „Pre poplava“ (Before Floods).

  Ovaj dokumentarni dugometražni film, koji kanal Nacionalna geografija (National Geographic) najavljuje, premijerno će danas biti prikazan u celom svetu, a gledaoci u regionu moći će da ga pogledaju večeras u 20.55 časova na N1 televiziji.

  Rađen je u produkciji dobitnika Oskara, Fišera Stivensa i glumca i aktiviste za zaštitu životne sredine i ambasadora mira Ujedinjenih nacija, Leonarda Dikaprija.

  Dikaprio je aktivno uključen u kampanju vezanu za klimatske promene još od devedesetih godina prošlog veka. Ali ono što sada prvi put čini jeste pravljenje dokumentarca o ovoj temi! U filmu Dikaprio nije samo njegov narator, kamera ga prati dok obilazi svet, beleži njegov razgovor sa naučnicima NASA-e, predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Barakom Obamom i papom.

  Film predstavlja informativni i angažovani prikaz toga kako društvo može da spreči nestanak ugroženih vrsta, ekosistema i urođeničkih zajednica širom sveta. Publici se predstavljaju vizuelni dokazi pogoršanja u prirodi koje nanosi bespovratnu štetu neokaljanim krajolicima, od Grenlanda do Indonezije, pomerajući klimatski balans planete i ubrzavajući nestanak mnogih životinja.
  Namenjen kao upozorenje pred predsedničke izbore u SAD ove jeseni s ciljem da se daju glasovi onim liderima kojima je prioritet promena politike zaštite životne sredine, film „Pre poplave“ prikazuje i kako stvarna, praktična rešenja pomažu spasavanju planete. Dikaprio intervjuiše pojedince iz svih slojeva društva, kako iz razvijenih zemalja, tako i iz zemalja u razvoju, koji daju strastvene i pragmatične osvrte na ono što se mora uraditi odmah i u budućnosti kako bismo naše ekonomske i političke sisteme pretvorili u institucije koje su naklonjene životnoj sredini.

  Izvor: BIZLife, tracara.com

  Foto: Beta A,P

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE