Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poruka italijanskih privrednika: Jačanje malih i srednjih preduzeća kroz saradnju sa obrazovnim sistemom

  Danas je u Sremskoj Mitrovici potpisan memorandum o saradnji između tog grada i Konfindustrije Srbija, udruženja italijanskih industrijalaca u Srbiji.

  Memorandum su potpisali gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i Predsednik Konfindustrije u Srbiji Erik Kosuta.

  Osnovni cilj definisan ovim memorandumom jeste saradnja između grada i asocijacije na realizaciji inicijative “Dan malih i srednjih preduzeća” (“PMI Day”) koja će se po prvi put održati u Srbiji, tačnije u Sremskoj Mitrovici.

  Predsednik Konfindustrije, Erik Kosuta naglasio je koliko je veliki značaj pokretanja inicijative PMI Day u Srbiji jer, kako je naveo, “to je prilika da se podigne svest mlađih generacija o ekonomskoj realnosti pružajući im mogućnost neposrednog iskustva sa privrednim ambijentom i načinom na koji određena kompanija posluje”.

  “Ponosan sam što ćemo “Dan srednjih i malih preduzeća”, koji ove godine u Italiji beleži sedmo izdanje, a u Srbiji se organizuje po prvi put,  realizovati u saradnji sa Sremskom Mitrovicom”, naglasio je Kosuta, “jer je reč o lokalnoj samoupravi koja predstavlja sigurnu luku za ono najbolje od srpske i italijanske privrede”

  Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Vladimir Sanader, pozdravio je ovaj projekat i zahvalio Konfindustriji na pokretanju inicijative koju je ocenio kao konkretnu, dinamičnu i korisnu posebno u smislu zaustavljanja odlaska mladih ljudi iz malih u velike gradove.

  Na potpisivanju sporazuma prisustvovali su i predstavnici kompanija, članica Konfindustrije, koje će 10. novembra otvoriti svoja vrata mladim generacijama: Branko Stevanović iz kompanije Luvata, Modrag Marković ispred kompanije Steeltek i Alberto Bottecchia iz kompanije Labor Legno.

  Predstavnici sve tri kompanije obraćajući se konstatovali su da je neophodno motivisati mlade ljude time što će im se svet privrede i industrije približiti na najbolji način i da je adekvatna saradnja između privrede, prosvete i lokalne zajednice ključ uspeha za formiranje mladih profesionalaca, budućih inženjera koji će sutra svoju karijeru graditi upravo u  Srbiji, a ne van njenih granica.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE