Počela rekonstrukcija Slavije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počela rekonstrukcija Slavije

  Izmeštanjem spomenika i posmrtnih ostataka Dimitrija Tucovića zvanično počinje rekonstrukcija Trga Slavije.

  “Do kraja sledeće godine, spomenik će biti postavljen na predviđenoj lokaciji između ovog trga i Ulice kralja Milutina, na sredini budućeg parka”, naglasio je gradski menadžer Goran Vesić.

  Posmrtni ostaci jedne od najznačajnijih istorijskih ličnosti 20. veka, koji je poginuo kao oficir Vojske Kraljevine Srbije u Kolubarskoj bici, uz sve državne i vojne počasti biće pohranjeni u Aleji velikana, gde i pripadaju, kazao je Vesić.

  U prvoj fazi rekonstrukcije Trga Slavija predviđena je izrada fontane, što počinje u narednih desetak dana, dodao je Vesić.

  “Fontana će imati prečnik 32 metra, sa mlazom do 16 metara visine. Imaće posebne softvere za smanjivanje i povećavanje mlaza, u skladu sa muzikom ili brzinom vetra. Radovi će trajati 155 dana i neće se stati ni tokom zime.”

  Na proleće počinje rekonstrukcija kolovoza. Nakon svega, ovaj kraj će zasigurno postati jedan od najlepših skverova u Beogradu, istakao je gradski menadžer.

  Tokom radova na fontani, precizirao je Vesić, neće biti obustavljanja saobraćaja, a kada krenu radovi na kolovozu, napravljena je posebna organizacija saobraćaja kako bi se on odvijao što “tečnije”.

  Na Slaviji više neće biti autobuskih stanica i pešečki prelazi će biti udaljeni od pedeset do sto metara od trga, saopštio je Beoinfo. Slavija će biti znatno protočnija jer, kako je istakao Vesić, preko nje dnevno prelazi čak 70 hiljada vozila.

  Izvor: B92, Tanjug

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE