Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pare za Koridor 11 tek posle Vučićevog ekspozea

  Iako je najavljeno da će auto-put Ljig-Preljina biti gotov 25. avgusta, moguće je pomeranje rokova, jer novac iz Azerbejdžana  ne može da „legne“ pre formiranja nove Vlade Srbije.

  Još 21 dan ostao je do planiranog puštanja u rad deonice između Ljiga i Preljine na Koridoru 11. Ministarka građevine, Zorana Mihajlović, tokom vikenda je bila na gradilištu i upozorila izvođače da nije zadovoljna tempom kojim se radovi odvijaju, ali oni tvrde da će ih završiti do 25. avgusta.

  Kažu i da im još nije uplaćen novac za sve što su uradili i napominju da su novi projekti za rasvetu u tunelima stigli tek pre desetak dana.

  Kako kaže izvor Novosti, ugovor sa vladom Azerbejdžana, koja je Srbiji odobrila kredit od 300 miliona evra za izgradnju ove deonice, istekao je u maju, a novi aneks nije potpisan, jer vlada u tehničkom mandatu to nije mogla da uradi. Proces naplate je dug, jer je u pitanju međudržavni kredit, objašnjava ovaj izvor.

  „Bilo je jasno precizirano vreme povlačenja novca, ali su termini probijeni, jer su, zbog eksproprijacije zemljišta, radovi kasnije počeli. Vlada Srbije je imala obavezu da uplati osam miliona evra i tek nedavno je dala deo tih para. Nisu platili na vreme, a sad se bune što radovi kasne.“

  Izvođač na ovoj deonici dugoj 40,36 kilometara je azerbejdžanska kompanija Azvirt, a kao podizvođači, za koje odobrenje daju Koridori Srbije, na izgradnji deonice angažovano je ukupno 101 domaće preduzeće.

  U Ministarstvu ističu da je Srbija blagovremeno dostavila Azerbejdžanu svu neophodnu dokumentaciju za zaključivanje aneksa, ali pošto njegovo potpisivanje, u skladu sa Zakonom o javnom dugu, podleže ratifikaciji u Narodnoj skupštini, zajam će biti produžen tek po formiranju nove vlade.

  Izvor: Novosti

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE