Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Niški aerodrom dočekao 100-hiljaditog putnika

  Na niškom aerodromu je evidentiran stohiljaditi putnik. Putnicu Miljanu Todorović na letu iz Holandije na aerodromu dočekao je predstavnici grada Niša i JP Aerodrom, a gradonačelnik Darko Bulatović joj je uručio zlatnik.

  Direktor JP Aerodrom Niš Vladica Đurđanović istakao je da će aerodrom ove godine imati i 120.000 putnika, a naredne godine sigurno više od 300.000.

  „Za razliku od drugih malih aerodroma u regionu, mi ne subvecionišemo ni jednu avio kompaniju, već sa njima imamo komercijalne ugovore“, rekao je Đurđanović.

  On je naglasio da će iz Niša naredne godine leteti i švajcarska nacionalna avio kompanija Svis (Swiss), što je veliki uspeh niškog aerodroma.

  Đurđanović je kazao da veruje da će 2018. godine aerodrom u Nišu postati samoodrživ, a uslov za to je da ima oko 600.000 putnika i tri do pet hiljada tona prevezene robe.

  Gradonačelnik Niša Darko Bulatović podsetio je ovom prilikom da je pre samo dve godine aerodrom u Nišu imao svega 1.000 putnika na godišnjem nivou.

  Prema njegovim rečima, uspostavljanje devet redovnih linija do evropskih gradova sa niškog aerodroma ne bi bilo moguće bez pomoći vlade i resornog ministarstva.

  Izvor: beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE