Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nema više tehničkog pregleda „na crno“?

  Ukoliko se usvoji Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije, od Nove godine bi se zaustavila rasporostranjena praksa registracije vozila na crno, bez dovoženja automobila na tehnički pregled, a minimalnu cenu ove usluge određivala bi Vlada Srbije, pišu Novosti.

  Tako bi minimalna cena tehničkog pregleda, bar prema „sugestijama Udruženja osnivača tehničih pregleda (UOTP)“, za putničko vozilo bila 2.500, plus PDV, a za moped ili motocikl 2.000 dinara.

  „ Nije samo stvar u određivanju najniže cene tehničkih pregleda. To je samo jedna od mera koje godinama predlažemo nadležnim organima Srbije, kaže Trifun Stojanović, predsednik UOTP.  Mi smo pokrenuli inicijativu da se ova oblast uredi kao delatnost od opšteg interesa. Tražili smo i snimanje svakog vozila na liniji tehničkog pregleda, a sve u želji da suzbijemo crno tržište, registraciju samo „kroz papire“ na kojoj svi gubimo. I pošteni tehnički pregledi i država, koja je, po našim računicama, zakinuta za oko milijardu dinara godišnje.“

  Naime, sada je moguće registrovati automobil u Srbiji i bez odvoženja na tehnički pregled, ili tu uslugu dobiti potpuno besplatno, jer firma koja se bavi tehničkim pregledima dobija procenat od svake polise obaveznog osiguranja, pa joj se isplati da tako privlači veći broj vozača.

  Izvor: Novosti

  What's your reaction?

  Komentari

  • JA...

   Ne moze drzava da odredjuje cenu usluge privatnika.

  • jasna

   Namet na vilajet. U Srbiji država može sve. Može samo da nam uzima...uzima...ne pitajuće se kako živimo. Ovde je jedino sigurno otimanje od naroda za budžet bez dna, da mogu političari nemilice da troše i bogate se. Zato svi i trče da se bave politikom i preleću u stranke koje su na vlasti.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE