Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Ne da(vi)mo Beograd“ tužio dnevni list „Informer“

  Aktivisti inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ podneli su danas Višem sudu u Beogradu tužbu protiv dnevnog lista „Informer“ za nadoknadu nematerijalne štete zbog, kako smatraju, objavljivanja neistinitih informacija o aktivnostima te organizacije.

  Kako se navodi u saopštenju, tužbe su pokrenute protiv osnivača i direktora Damira Dragića i glavnog i odgovornog urednika tih novina Dragana Vučićevića.

  „U proteklih nekoliko meseci, a posebno tokom protesta u kojima su učestvovale desetine hiljada građana, ‘Informer’ sprovodi kontinuiranu organizovanu kampanju u vidu serije članaka sa ciljem da diskredituje aktiviste inicijative ‘Ne da(vi)mo Beograd’, prikazujući nas kao sluge stranog faktora, radikalnu formaciju koja želi da poljulja ustavni poredak, izdajnike, nasilnike, pa čak i kao nekoga ko bi mogao da ugrozi živote pojedinaca na vlasti“, navodi se u saopštenju.

  Ta inicijativa je navela da su posledice takvog izveštavanja pretnje nasiljem koje aktivisti dobijaju na internetu i na ulici, što ostavlja posledice na privatne živote njih i njihovih porodica.

  Predstavnici te organizacije pozvali su i ostale ljude koji su, kako su naveli, bili provučeni kroz „toplog zeca medija bliskim vladajućim strukturama“ da slede njihov primer i podnesu tužbu a javne ličnosti da takve medije bojkotuju i ne odazivaju se pozivima da komentarišu, daju izjave ili učestvuju u bilo kom programu u organizaciji tog lista.

  Izvor: BIZLife/Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Vladimir

   Ovo nisu neistine, procackajte malo dublje ko stoji iza incijative, a obratite paznju na koji nacin formulisu pojedine akcije koje malo iskacu glavnog cilja, ne davljenja beograda. Da se razumemo odmah, nisam za vucica, ali ni ovi iz inicijative nisu nevinasca.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE