Kostić hoće Gorenjsku banku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kostić hoće Gorenjsku banku

  Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić zainteresovan je za preuzimanje slovenačke Gorenjske banke.

  “Želimo da postanemo vlasnik Gorenjske banke. Sredstva za to imamo, sve ostalo je do regulative”, poručio je Kostić na 33. finansijskoj konferenciji u Portorožu “Nova bankarska i finansijska vremena. Kako poplavu novca pospremiti u suve novčanike”.

  Srpski biznismen je u izjavi za Poslovni dnevnik Finance istakao da vidi konsolidaciju slovenačkog bankarskog sistema sa najviše sedam banaka.

  Kao jedan od najvećih poslovnih sistema u Srbiji, MK Group, prepoznaje značaj regionalnog povezivanja i promocije čitavog regiona kao investicione destinacije.

  Nedavno je AIK Banka koja posluje u okviru MK Group preuzela 13,8 odsto akcija slovenske Gorenjske Banke, sa idejom da se investicije u ovom sektoru nastave u narednom periodu.

  Kupovinom prestižnog hotela Kempinski Palace još više je učvršćena saradnja u oblasti turizma i hotelijerstva između Srbije i Slovenije.

  Razvoj MK Group u poslednjih trideset godina ide uzlaznom putanjom, a to je i pravac koji će ovaj sistem zadržati, uz organski rast i dobre rezultate koje sva društva unutar sistema postižu osiguravajući egzistenciju za oko pet hiljada zaposlenih.

  Dvodnevni stručni skup u Portorožu okupio je stručnjake u oblasti finansija, bankarstva i berzanskih poslova.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE