Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koronarografija – nova usluga u Opštoj bolnici MediGroup

  U cilju brze i precizne dijagnostike, te daljeg uspešnog lečenja koronarne bolesti, u  Opštoj bolnici MediGroup (www.medigroup.rs)  odnedavno je uvedena nova usluga – koronarografija.

  – Kataterizacija srca ili koronarografija je sinonim za invanzivnu dijagnostičku proceduru i zlatni standard u dijagnozi koronarne bolesti – kaže dr Dejan Kordić, internista Opšte bolnice MediGroup: – Koronarografija se izvodi u sterilnim uslovima angio sale. Posebno dizajniranim kateterima kojima se ulazi u samu koronarnu cirkulaciju i uz pomoć RTG aparata poslednje generacije, sagledava se stanje krvnih sudova, uočavaju poremećaji i oštećenja na nivou krvnih sudova  i dobija prezicna slika koja uslovljava tok lečenja.

  Pored koronarografije, savremeno opremljena angio sala Opšte bolnice MediGroup poligon je za veliki broj dijagnostičkih i terapijskih procedura, kako elektivnih tako i hitnih: angiografije perifernih i visceralnih arterija, ugradnje stentova, balon angioplastike, perikardne punkcije, ugradnje filtera u donju šuplju venu u cilju sprečavanja plućne tromboembolije, sklerozacije vena, ugradnje privremnih i stalnih spoljašnjih vodiča srčanog ritma (pace-makera)….

  medigroup_doktor– U slučaju akutnog infarkta miokarda vreme je dragoceno i tada se pristupa hitnoj intervenciji. Od pojave prvih upozoravajućih simptoma, pa do dolaska u angio-salu treba da prođe što je moguće manje vremena i važna je brza reakcija – srce je plemenito tkivo i ono što je propalo zbog prekida cirkulacije više se neće oporaviti.- naglašava dr Dejan Kordić.

  Uz angio salu, Opšta bolnica MediGroup poseduje kompletnu logistiku za dalje praćenje i lečenje bolesnika – savremeno opremljenu jedinicu intenzivne nege uz podršku hirurških ekipa u cilju otklanjanja potencijalnih komplikacija. Angio-sala radi svakodnevno i bez ikakvih listi čekanja. Sve pomenute intervencije se obavljaju u okviru jednodnevne bolnice, a prethode im kardiološki pregledi kojima se sagledavaju indikacije i pravi strategija lečenja, a pacijentima se precizno objašnjava procedura.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE