Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Postoji 5 faza ljubavi, a mnogi se „zaglave“ u trećoj

  Izgleda da on/a nije bio/la za mene“ fraza je koju često čujemo kao objašnjenje nekog ko je prošao ili prolazi kroz težak period raskida. Ipak, mnogi od nas i dalje su zbunjeni kako velika ljubav može vremenom potpuno da izbledi.

  Izgleda da sajt Menalive ima odgovor na ovaj čudan i vrlo problematičan fenomen. Džed Dajmond (Jed Diamond), poznati psiholog, došao je do zaključka, nakon 40 godina kliničkog istraživanja, da većina ljudi zaista i pronađe pravu ljubav tokom svog života. Ali, problem je u tome što ne mogu sa svojom polovinom da prođu kroz svih pet nivoa ljubavi, već samo dođu do treće. Evo koje ljubavne faze postoje:

  Zaljubljivanje
  Zaljubljivanje je faza kada odjednom zatičete sebe kako živite u oblaku sreće. To je period kada projektujete sve svoje želje i nade na partnera. Vaš partner brzo postaje idealna osoba za vas. Verujete da će on ili ona uvek moći da ispune svaku vašu želju, i verujete u svaku reč koju kažu. Takođe verujete u moć prave ljubavi, tako da nijedan skeptičan glas ne može da vas spreči da razmišljate malo racionalnije.

  „Sparivanje“
  U ovoj fazi, ljubav postaje jača, i ljubavni sastanci prelaze u nešto više, dvoje postaje par. Upoznajete se mnogo bolje, a vaše prisustvo počinje da utiče na sve aspekte života vašeg partnera. Ovo je vreme jedinstva i radosti. U jednom periodu, nakon nekoliko meseci ili godina, parovi mogu da se odluče da imaju decu, što će samo ojačati vezu između njih. Osećaju se zaštićeno i željeno. I veruju da su pronašli osobu koja im odgovara – da je njihovu vezu predodredila sudbina.

  Razočarenje
  Ovo je faza kada se nade polako gase. To je faza kada stičete utisak da su vam osećanja izbledela i da nikad ne mogu da se vrate. Ponašanje vašeg partnera vam je predvidivo, i nervira vas na mnogo nivoa. Sve više razmišljate o raskidu, i govorite sebi da on/ona nije za vas. Kasnije se javljaju misli da nema svrhe mučiti sebe i svog partnera vezom koja nema budućnosti.

  Stvaranje prave, trajne ljubavi
  Ako zatvorite oči i potrudite se da nastavite uprkos oklevanjima, možda ćete izaći iz treće faze. Vaš um je sada oslobođen iluzija koje ste projektovali na partnera u ranijim fazama. Osoba koja stoji pred vama nije ona sa kojom se zamišljali da ste, to je stvarna osoba. Prihvatate – a što je još važnije – razumete njihove nedostatke. I sada je vreme da se „izlečite“ i pređete na sledeću fazu.

  Koristite moć zajedništva da promenite svet
  Sada kada ste shvatili da ste naučili da prevaziđete nesuglasice i pronašli duboku, jaku i dugotrajnu vezu, stižete do daljeg oslobađajućeg zaključka: da vas dvoje imate moć da promenite nešto u ovom svetu. Ne samo da idete zajedno kroz život, već živite u „partnerstvu“ zbog nekog višeg razloga. Na primer, radite zajedno, pišete, stvarate nešto zajedno – moglo bi da bude bilo šta. Kada prevaziđete prethodne faze i počnete da funkcionišete kao celina, tada možete sa potpunom sigurnošću da kažete „Ova osoba je za mene“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE