Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dr Gugl u Srbiji dobio konkurenciju: Ovo je aplikacija za BESPLATNE SAVETE lekara

  Konsultacija sa lekarom danas je znatno drugačija zahvaljujući tehnologiji.

  U vreme online kupovine, online komunikacije, online obrazovanja, nesumnjivo raste i potreba za online konsultacijama sa lekarima, a naročito je to postalo izraženo u poslednje dve pandemijske godine.

  Razvoj telemedicine u svetu, ali i kod nas, u velikoj meri je olakšao brigu o našem zdravlju i učinio razgovor za stručnjacima dostupnim kada god nam je potrebno, bez obzira na mesto i vreme.

  Tako je pokrenut portal DokTok koji pruža mogućnost da besplatno online putem razgovarate sa stručnjacima iz različitih oblasti.

  DokTok je platforma za online zdravstvene i psihološke konsultacije sa lekarima i stručnjacima svih specijalnosti putem „jedan-na-jedan“ video, chat ili audio razgovora.

  Proces dolaska do potrebnog stručnjaka nikada lakši

  Pored web platforme, od pre nekoliko dana korisnicima je dostupna i DokTok mobilna aplikacija uz pomoć koje u samo nekoliko klikova, korisnici mogu pokrenuti video poziv sa nekim od stručnjaka koji je trenutno dostupan (online) ili zakazati video konsultaciju u nekom od ponuđenih termina.

  Aplikacija se može preuzeti sa #Google Play ili #AppStore.

  Predstavnici ovog portala ukazuju da je u protekle dve godine, usled pandemije, raslo i interesovanje za ovaj vid lekarske podrške.

  Kao pionir telemedicine kod nas, nakon nešto više od dve godine postojanja, DokTok platforma beleži preko 600.000 poseta i više od 4.000 registrovanih korisnika.

  Kakve konsultacije se mogu sve obaviti?

  Ovaj portal sada okuplja zajednicu više od 150 lekara i ordinacija iz različitih oblasti, i preko 30 psihologa i psihoteraeputa, sa kojima korisnici imaju mogućnost da se svakodnevno konsultuju putem video poziva.

  DokTok tim čine lekari privatnih zdravstvenih ustanova različitih specijalizacija (opšte prakse, pedijatri, ginekolozi, internisti itd.), samostalni lekari kao i aktivni i penzionisani zdravstveni radnici i psihoterapeuti.

  Svima kojima je konsultacija potrebna mogu da dobiju  opšte informacije o simptomima bolesti i njihovim uzročnicima, kao i informacije o dejstvu pojedinih lekova.

  „Oni vam mogu pomoći da unapredite zdravstvene navike i pružiti vam psihološku potporu, a ukoliko je potrebno, uputiti vas da ipak pozovete izabranog lekara ili posetite Dom zdravlja“, ističu na ovom portalu.

  Ipak treba imati u vidu da u određenim slučajevima lekari nisu u mogućnosti da savetuju bez pregleda uživo i odgovarajuće dijagnostike, tako da ne mogu biti zamena za mišljenje izabranog lekara ili drugog pružaoca zdravstvene zaštite.

  Putem video poziva se sa lekarima možete konsultovati, ali oni nisu u prilici da vam pruže medicinsku pomoć u vidu postavljanja dijagnoze ili propisivanja terapije putem video poziva.

  Istraživanje: „Dr Gugl“ najpopularniji u Srbiji

  U Srbiji je sramota imati zdravstveni problem i javno govoriti o tome

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, DokTok

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE