Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IDEJA ZA BIZNIS U SRBIJI? Verovali ili ne ovo je industrija koja zarađuje milione

  Često čujemo da mi i ne znamo koje sve lepote imamo u našoj zemlji, da ne umemo to da cenimo i koristimo. Mnoge zemlje kao da nam svojim primerom otvaraju oči… Naša sela, iako siromašna, pravi su raj za sva čula i dušu, a vazduh prosto leči. Da li bismo mogli to da iskoristimo i ponudimo taj vazduh mnogoljudnim zemljama koje se dave u smogu i smradu? Neko bi rekao – ludost!

  Ali…

  Postoji (relativno) nova industrija koja se razvija u Australiji, koja izvozi čist, nezagađen i svež vazduh u zemlje gde je zagađene veliko.

  Postoji veliki broj pametnih australijskih biznisa koji su počeli da skladište vazduh u kanistere, napravljene baš za ovu svrhu. Oni omogućavaju korisnicima između 130 i 225 udaha „netaknutog australijskog vazduha“, piše sajt Inc.com.

  Od kada je ideja lansirana, prodato je oko 100.000 kanistera. Tržište se sastoji od ljudi koji žive u veoma zagađenim gradovima u Indiji i u Kini. Ovi kanisteri se prodaju za 10 dolara po komadu.

  Iako ne postoji naučni dokaz da zaista postoje dobrobiti od udisanja ovog vazduha (što su kompanije i jasno stavile do znanja kada su prodavale vazduh), novina je da je to očito postao veoma ozbiljan biznis.

  Pravljenje biznisa od vazduha počelo je u Australiji pre oko dve godine. Pokazuje povećanje mogućnosti koja dolazi od rastuće srednje klase u Indiji i u Kini, koje se ne boje da kupe proizvode i usluge za koje bi mnogi pomislili da su, u najmanju ruku, čudne.

  Ipak, ne tako davno, ideja da se kupuje flaširana voda smatrana je isto tako besmislenom, kada može da se natoči sa bilo koje česme… A pogledajte sada!
  Postavlja se pitanje koje se sve nove mogućnosti otvaraju u svetu koji se brzo razvija i širi, na načine koje je teško predvideti.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE