Eurobank Srbija u 2015. godini ostvarila dobit veću od 2,9 milijardi dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Eurobank Srbija u 2015. godini ostvarila dobit veću od 2,9 milijardi dinara

  Eurobank a.d. Beograd završila je 2015. godinu sa izuzetnim poslovnim rezultatima – dobit je veća od 2,9 milijarde dinara, proširen je portfolio finansijskih usluga i učvršćena su partnerstva sa klijentima.

  Iako je prošla godina bila u znaku otežane poslovne klime, i na domaćem i na regionalnom planu, Eurobank je dokazala da je izuzetno stabilna. Zahvaljujući uspešnoj primeni svoje dugoročne strategije, Eurobank je u odličnoj finansijskoj poziciji, uključujući zdrav bilans stanja i održivu profitabilnost. Eurobank je visoko likvidna i dobro kapitalizovana banka, sa osnovnim kapitalom od 47 milijardi dinara, što je svrstava među vodeće banke po visini osnovnog kapitala u zemlji.

  Prošlu godinu karakteriše odličan operativni učinak. Kreditni portfolio porastao je za 1,5 odsto, na 87 milijardi dinara, dok je aktiva iznosila 140,6 milijardi dinara. Neto prihod od kamata je dostigao 7,3 milijardi dinara, a neto nadoknade i provizije ukupno 1,8 milijardi dinara. Troškovi umanjenja za kredite su značajno smanjeni u odnosu na 2014. godinu, na samo 1,0 milijardu dinara, što ukazuje na mnogo stabilnije stanje sa kreditima. U isto vreme, banka je nastavila da strogo vodi računa o troškovima, koji su smanjeni za čak 6 odsto za godinu dana. Rezultat toga je neto dobit veća od 2,9 milijarde dinara, što je najveća ostvarena neto dobit od 2011. godine.

  „Naši odlični poslovni rezultati jasno odražavaju poverenje naših klijenata i predstavljaju još jednu potvrdu ispravnosti naše dugoročne strategije poslovanja u Srbiji. Pri kreiranju ponuda i novih bankarskih proizvoda, mi osluškujemo potrebe svojih klijenata, prilagođavamo se navikama naših ljudi u pogledu štednje i potrošnje, kao i njihovoj kupovnoj moći. Smatram da je to ono što nas izdvaja od jednoobraznosti bankarskih usluga u našoj zemlji’’, izjavila je Slavica Pavlović, nova zamenica predsednika Izvršnog odbora Eurobank Srbija.

  Izvor: BIZlife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE