Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Epl vraća u SAD 215 milijardi dolara

  Sledeće godine Epl (Apple) će u Sjedinjene Američke Države vratiti najveći deo novca koji drži u inostranstvu, a već je pripremio nekoliko milijardi dolara za neplaćeni porez.

  U razgovoru za irsku televiziju RTE izvršni direktor Epla Tim Kuk je otkrio da je kompanija pripremila novac za neplaćene poreze kada vrati u matičnu državu 215 milijardi dolara koje sada drži u inostranstvu.

  „U ovom trenutku predviđam da će se repatrijacija dogoditi sledeće godine“, izjavio je Kuk.

  Rojters podseća kako je kuk ranije govorio da povratak tog ogromnog iznosa zavisi od novog stanara Bele kuće i poreske reforme koja će sniziti stopu poreza na dobit koja trenutno iznosi 35 posto.

  Ipak, nastup na irskoj televiziji prvi čovek najvrednije kompanije na svetu iskoristio je za poruku vladi u Dablinu od koje traži da zauzme čvrst stav prema odluci Brisela.

  „Važno je da vlada stane čvrsto iza žalbe jer buduće investicije stvarno zavise od nivoa sigurnosti investiranja“, naglasio je Kuk.

  Podsećanja radi, Irska je najavila žalbu na prošlonedeljnu odluku Evropske komisije prema kojoj Epl duguje irskom budžetu 13 milijardi evra poreza.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/zasto-irska-nece-13-milijardi-od-epla/

  Izvor: Poslovni dnevnik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE