Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danas u Beogradu regionalno takmičenje srednjoškolaca

  U Beogradu se danas održava regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – Poslovni izazov, koje će okupiti  115 učenika iz 30 srednjih škola iz Beograda, Smedereva i Kučeva.

  Njima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis mentora iz UniCredit banke, timovi sastavljeni od po pet učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici. Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na “Poslovnom izazovu zapadnog Balkana” zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

   “Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan. U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

   Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Ministarstvo omladine i sporta, UniCredit banka i kompanija KPMG.

   

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE