Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srednjoškolci razvili poslovne ideje za spas bioskopa

  Zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koja će omogućiti opstanak bioskopa u budućnosti, postavljen na regionalnom takmičenju Poslovni izazov održanom u petak u Beogradu, najbolje je uradio tim broj 21 koji je osvojio prvu nagradu i plasirao se na nacionalno finale. Ovaj tim činili su učenici iz Poljoprivredne škole, Četvrte gimnazije, Privatne ekonomske škole “Dr Kosta Cukić”, Šeste gimnazije i Druge ekonomske škole u Beogradu.

  Takmičenje je okupilo 110 učenika iz 30 srednjih škola iz Beograda, Smedereva i Kučeva, a svi su bili grupisani u timove od po 5 učenika iz različitih škola.

   “Naš tim je osmislio softver koji omogućava posetiocima bioskopa da zabeleže zanimljive momente u bioskopskoj sali poput izraza njihovih lica za vreme nekih scena u filmu, a sve uz pomoć kamere ugrađene u sedište ispred njih”, izjavili su Martina, Andrej, Igor, Andreja i Jana, članovi pobedničkog tima.

  Uz pomoć poslovnih mentora iz UniCredit banke, timovi su osmišljavali rešenje problema koji im je postavljen i kreirali biznis planove koje su na kraju dana prezentovali članovima žirija.

  “Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan”, izjavio je Nemanja Glavinić iz organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

   Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu a pobednici finala će učestvovati i na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u aprilu 2017. godine zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

  “Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

  Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, UniCredit banke i kompanije KPMG, kao i Ministarstva privrede u okviru projekta Godina preduzetništva.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE