Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li je država kriva zbog bankrota firme Boreli?

  Izlozi i rafovi u gotovo 90 prodavnica obuće Boreli u Srbiji od juče su prazni. Boreli je nakon 15 godina borbe izgubio bitku za privatizaciju, a srpski naslednik Borova na ovim prostorima proglasio je pre dva dana bankrot, piše Danas.

  To je bio samo logičan sled događaja od pre tri meseca, kada je Privredni sud u Somboru otvorio stečaj u ovoj firmi. Deo radnika već tada je ostao bez posla, dok svi ostali karijere, od kojih su neke trajale decenijama u ovoj firmi, završavaju ove nedelje.

  Boreli se poslednjih 15 godina borio da bude privatizovan, zainteresovanih kupaca bilo je sa svih strana, i među domaćim i stranim firmama, međutim, nerešeno imovinsko pitanje sa matičnim Borovom iz Hrvatske (što se navodno godinama rešavalo na državnom nivou) koštalo je života firmu koja je do poslednjeg dana proizvodila i prodavala obuću, piše Danas.

  Stečajni postupak u Boreliju pokrenut je zbog neizmirenih dugovanja koja su tada, u julu ove godine, premašivala 1,8 milijardi dinara i blokade računa od 750 miliona dinara.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE