Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    15 najboljih igrica za iPad

    Veliki ekran na iPadu kao i moćni A4 procesor, čine igranje igrica veoma zanimljivim, pogotovu ako ga uporedite sa iPhone-om. Takođe, sve je više i više igrarakoje su dostupne na tržištu.

    Igirice koje su označene sa „univerzalne“ se mogu igrati na obe platforme, iPad i iPhone.

    1. Plant vs. Zombies HD (5 evra)

    Kao što i sam naziv kaže sipmatična borba između biljaka i zombija. Na iPadu, grafika je fenomenalno urađena kao i multitač mogućnost za postavljanje biljaka za borbu protiv zombija.Takođe postoji i skraćena verzija ove igrice za iPad pod nazivom „buttered popcorn“ (kokice sa maslacem), gde bacate maslac na zombije, a potom pucate na njih sa kukuruznim loptama.

    2. Flight Control HD (5 evra)

    Kompanija Firemint je svoju igricu, sada već uveliko klasik, Flight Control prenela sa iPhone-a na iPad, sa svim svojim originalnim poligonima za sletanje i to, naravno, iz ptičije perspektive. Nove stvari sigurno da opravdavaju cenu od 5 evra i tu pre svega mislimo na poboljšanu kontrolu i tri nova HD mape. U ovim dodacima postoje po dve piste što čini igricu dodatno uzbudljivo i stvara osećaj kao da igrate dve igrice istovremeno.

    3. Pinball

    Gameprom je izašao na tržište iPhone flipera sa svoja tri odlična modela koja su takođe kompatibilna sa iPad izdanjem Pinball HD. Ovo izdanje omogućava tri perspektive (ptičija perspektiva, 3D i dinamični prikaz) sa dodatnom mogućnošću „camera tilt“. Takođe, značajno su unapređeni detalji i performanse same igrice.

    4. Civilization Revolutions for iPad (10 evra)

    Ovo izdanje Civilizacije funkcioniše manje više slično kao i na drugim prenosnim uređajima, ali Civilization Revolutions za iPad ima dodatnu prednost velikog ekrana i preglednost koju isti pruža. Takođe, ova verzija poseduje veliku mogućnost prilagođavanja koja vam omogućava podešavanje parametara i pravljenje gotovo beskonačnog broja scenarija i tipova igranja.

    5. Real Racing 2 HD

    Real Racing 2, kompanije Firemint, je definitivno „ultimativna trkačka igrica za iOS“ i to je ono što zapravo igrica i pruža. Otključajte neke od mehanizama koji postoje i osetićete „tečnu“ vožnju, sa jako dobrim odzivom komandi, odličnim dizajnom staza i svakako celokupno odličnom grafikom.

    Dodatno, što se tiče iPad 2 korisnika, mogu da uživaju u punoj HD slici rezolucije 1080p TV-out, što im omogućava prikaz igrice na ekranu televizora.

    6. Labyrinth 2 HD (7 evra)

    Otkotrljajte kliker do izlaza. Možda ne zvuči tako interesantno ili čak dobro, ali Labyrinth 2 HD je iznenađujuće dopadljiva iPad igra. Deo magije svakako doprinosi i to koliko je osetljiva na pomeranja i blagi 3D efekat koji se javlja.

    7. Strategy (2,5 evra, univerzalna)

    Strategy je igrica koja vas lako učini zavisnim i koja je zapravo nama svima dobro poznata kao Riziko. Zemlje se osvajaju bacanjem automatske kockice. Treba biti oprezan, jer svaka zemlja ima različiti broj vojske koji može biti na njoj što znači da je potrebno dobro isplanirati strategiju na početku igranja. Takođe, postoji mogućnost igranja jedan na jedan.

    8. Zen Bound 2 (3 evra, univerzalna)

    Zen Bound za iPhone je svakako neočekivani hit sa hiljadama ljudi koji su zaluđeni vezivanjem konopca oko skulptura. Pored superiorne grafike i 45-o minutnog soundtrack-a, postoji i iPad ekskluzivni dodatak, Zen Bound 2, koji dodatno doprinosi taktilnosti pri upravljanju, ali i nekolicini novih nivoa i mogućnosti, kao što su „paint bombs“.

    9. Tiger Woods PGA Tour 12 for iPad (5 evra)

    The Tiger Woods serija se konačno pojavila i na iPadu i to u velikom stilu sa Tiger Woods PGA Tour 12 for iPad. I ako iPad varijanti igrice nedostaju tereni koji postoje na verziji za računar, grafika i mehanizam udarca uz pomoć prevlačenja prsta radi veoma dobro. Kada završite sa igranjem na svih osam terena, postoji dodatak u vidu drugih mini igrica, koji uključuje i „najbliži rupi“ igru.

    10. Osmos for iPad (5 evra)

    Ako postoji igrica zbog koje ćete poželeti da kupite iPad onda je to Osmos. Jednostavna igrica zasnovana na fizici i zadacima u kojima apsorbujete manje balončiće i izbegavanju većih koji mogu da vas apsorbuju. Okruženje deluje živo, zahvaljujući živopisnoj grafici, ambijentalnom soundtrack-u, ali i fino podešenoj kontroli (uključujući mogućnost menjanja vremena) koja se brine o tome su i teže faze prijatne za igranje.

    11. Mirrors Edge for iPad (5 evra)

    Mirrors Edge je igrica slična 59p iPhone klasiku Run! Vaš karakter trči po zgradama u Parkur stilu. Estetika igrice je više u Holivudska za razliku od igre Run! koja više ima izgled cratnog filma.

    12. Denki Blocks! hD (5 evra)

    Retko kada puzle su dobro osmišljene, ali to svakako nije slučaj sa Denki Blocks! HD koje izgledaju odlično, imaju fine oble ivice i dovoljno su izazovne da zaokupiraju pažnju i najpametnijih iPad korisnika. Pravila su jednostavna – prelaskom prsta preko ekrana menjate položaj puzli sa ciljem da spojite puzle sa istom bojom. I ako možda deluje jednostavno (pogotovu „glavni izazov“), videćete da to baš nije tako.

    13. Scrabble (8 evra)

    Ukoliko zanemarimo čudne greške sa nekim rečima, ovo je uspešna iPad verzija dobro poznate igrice Scrabble. Grafika je čista, solo igrica je izazovna, a aplikacija se uspešno povezuje preko Wi-Fi-a i na iPhone verziju.

    14. Broken Sword: Directors Cut HD (5 evra)

    Revolucionarni, više puta BAFTA nominovani naslov, koji se pojavio na iPadu sa osveženom grafikom, kao i sa „Uskršnjim jajetom“ (Easter Eggs) koje otključava Dave Gibbons-ov strip. Broken Sword odražava svoju popularnu PC verziju koja vas polako uvlači u avanture pune misterije i ubistava.

    15. Moto X Mayhem za iPad (1 evro)

    Fanovi Trials HD (ili ako ste nešto stariji onda se sećate Kickstart igrice), će sigurno biti oduševljeni ovom moto kros igrom. Postoji tri mape ostrva po kojima se vozi Moto X i frustracije su ublažene sa mogućnošću beskonačnog broja „života“ i ako vas svaki pad košta jedne dodatne sekunde.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE