Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od danas dostupni godišnji finansijski izveštaji firmi

    Agencija za privredne registre (APR) počeće od danas da pruža podatke iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2010. godinu, kao i usluge boniteta i skoringa privrednih subjekata koje uključuju i te nove podatke.

    U APR-u navode da će novi skoring, odnosno ocena sposobnosti izmirivanja obaveza preduzeća, obuhvatati period od 2006. do 2010. godine, a prestaće da važi skoring za period od 2005. do 2009. godine.

    Evidencija svih izdatih skoringa, kao i datum prestanka njihovog važenja, objavljuje se na internet stranici Agencije www.apr.gov.rs, u odeljku „Finansijski izveštaji i bonitet“, link „Evidencija izdatih skoringa“.

    Pre naručivanja pomenutih usluga, neophodno je da korisnici provere na internet stranici Agencije da li je izvršena registracija redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2010. godinu za pravno ili fizičko lice (preduzetnika) za koga se zahtevaju podaci, izveštaj ili skoring.

    Provera se vrši u odeljku „Finansijski izveštaji i bonitet“, link „Objavljivanje finansijskih izveštaja“. Ukoliko nije izvršena registracija traženog finansijskog izveštaja, sve dok obveznik ne otkloni nedostatke u izveštaju koji je dostavio Agenciji, tražene usluge će se izdavati bez podataka za 2010. godinu.

    Ostale informacije u vezi sa pružanjem usluga iz Registra finansijskih izveštaja i boniteta dostupne su na internet stranici Agencije, u odeljku „Finansijski izveštaji i bonitet – Pružanje usluga iz Registra“, navodi se u saopštenju APR-a.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE