Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    The school of life: Koji je prvi korak kvalitetnog odlučivanja

    U kulturi u kojoj moramo imati sve, od nas se očekuje da svaka odluka bude ispravna. Kvaltiteno odlučivanje je ključno da razumemo i prihvatimo sopstvene potencijale u poslu i životu, evo koji je prvi korak ka tome.

    Razliku ispunjenog i neispunjenog života ne čini nešto što se nalazi u knjigama već, koliko god blesavo zvučalo, samopouzdanje. Moramo imati hrabrost da krenemo ka dobrim odlukama.

    Zanimljivo je kada shvatimo da većina velikih dostignuća nije rezultat nesvakidašnjeg talenta ili tehničkog znanja, koliko je rezultat samopouzdanja koje nas navede na odlučujući korak.

    Nažalost, mnogim ljudima fali samopouzdanja i veoma ga lako gube. Naučnici smatraju da je to posledica prošlosti, državnog uređenja, robovasničkih i vazalskih položaja koji su se preneli do današnjih dana u relaciji radnik – šef.

    Bitno je da izgradite svoju ličnost i ne dozvolite da vas društvo, čak ni roditelji koji vam misle najbolje, sputaju. Zatvaranje u četiri zida je izbegavanje neuspeha ali i jedinstvenosti. Ponekad nam u slobodnoj kreaciji ni školski sistem nije naklonjen ali to ne treba da obuzda naše snove.

    Ne možemo se večno zatvarati u okvire institucija i biti poslušni ’roboti’. Dakle, normalno je biti neposlušan i sumnjati u autoritete, u meri u kojoj to ne prelazi u oholost. Vaš život je u vašim rukama. Samopouzdanje je hrabrost da prihvatimo nesavršenost.

    Odlične životne priče zasnivaju se na greškama. Kada skupimo hrabrost da ih napravimo, stvaramo samopouzdanje koje nam dalje pomaže da ih više nikada ne činimo. Pogledajte video:

    Ukoliko želite da ovladate tehnikom donošenja dobrih odluka savetujemo da posetite predavanje koje BIZLife organizuje sa londonskim predstavništvom The school of life u centru Beograda, jer će upravo odlučivanje biti nova tema 17. marta.

    Prijavite se na vreme i uz stručne predavače, dobro vino i odlično društvo razgovarajte na temu Donošenja kvalitetnih odluka i oplemenite svoju svakodnevicu: [email protected]om 

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE