Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska najbrže razvija digitalnu ekonomiju

    Novi poredak zemalja članica Evropske unije po stepenu razvoja digitalne ekonomije doneo je neke iznenađujuće dobitnike i gubitnike.

    Hrvatska je i sveukupno najbrže rastuća zemlja, ali po ukupnom broju bodova još uvek je u donjem delu liste, zajedno sa zemljama kao što su Poljska, Kipar i Italija.

    Naime, Digital Economy and Society Index svrstao je Hrvatsku među zemlje koje hvataju priključak, odnosno imaju ukupni broj bodova manji od proseka EU, ali rastu brže od proseka.

    Među najvećim razočarenjima je Francuska, koja već dugo ulaže znatna sredstava u promovisanju sebe kao napredne tehnološke zemlje, ali na ovoj listi se nalazi među zemljama koje zaostaju, odnosno imaju ukupni broj bodova manji od proseka EU, a i rastu sporije.

    Digital Economy and Society Index je izveštaj Evropske komisije u kojem se meri 28 zemalja članica u pet kategorija: povezanost (cena i dostupnost širokopojasnih veza), digitalne veštine radne snage, korišćenje Interneta u svakodnevnim aktivnostima, prihvatanje digitalnih tehnologija (poput usluga u oblaku i elektronske trgovine), te digitalne javne usluge (e-uprava).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE