Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dokumentarac o najmlađoj dobitnici Nobelove nagrade na Foxu

    National Geographic Channel, u nastavku saradnje i partnerstva s kompanijom Fox Searchlight Pictures, predstavlja ekskluzivnu globalnu televizijsku premijeru dokumentarnog filma dobitnika oskara Davisa Guggenheima NAZVAO ME JE MALALA.

    Radi se o intimnom portretu dobitnice Nobelove nagrade za mir Malale Jusafzai, koja je ozbiljno ranjena u rodnom Pakistanu od strane Talibana u oružanom napadu prilikom povratka iz škole.

    NAZVAO ME JE MALALA će imati premijeru u Srbiji 29. februara u 21:00, na National Geographic kanalu, kao i na kanalu FOX Life. Film se našao i u širem izboru od 15 dokumentarnih filmova za dodelu 88. nagrade Američke akademije filmskih nauka i umetnosti.

    “Ovaj neverovatni film, koji je dobio ovacije od filmskih kritičara, osvaja aplauze filmske publike širom sveta. Put ove mlade žene ostavlja vas bez reči i tera vas da poželite da promenite svet na bolje. U partnerstvu s kompanijom Fox Searchlight Pictures, sada predstavljamo ovo važno ostvarenje još većoj publici putem ekskluzivne globalne TV premijere,” rekla je Courteney Monroe, direktorka National Geographic Global Networks. “Veoma smo ponosni i počastvovani da smo bili u prilici da uložimo snagu i resurse National Geographic brenda kako bismo na globalnom nivou povećali svest o Malalinom zalaganju za obrazovanje devojaka.”

    National Geographic je podržao film tokom bioskopskog prikazivanja, a nakon globalne TV premijere nastaviće s daljom podrškom kroz časopis, digitalne medije, program obrazovanja, i sl. Zahvaljujući naporima da se Malalina inspirativna priča približi učenicima, preko 180.500 učenika na svetu je videlo film u bioskopima.

    Ovo dokumentarno ostvarenje nudi pogled u Malalin život pre i posle napada. Kada se dogodio incident imala je 15 godina, pošto je odbačena, zajedno sa svojim ocem, zbog promovisanja prava ženske dece na obrazovanje. Oružani napad joj je doneo borbu za život, ali i nezapamćenu podršku od strane ljudi širom sveta. Malala je čudom preživela i trenutno je glavni aktivista za prava žena na obrazovanje i ko-osnivač Malala fonda.

    Nagrađivani autor Davis Guggenheim (“An Inconvenient Truth,” “Waiting for Superman”) istražuje kako su se Malala, njen otac Zia, i njena porodica posvetili borbi za obrazovanje ženske dece širom sveta. Film donosi pogled iznutra u život ove izvanredne devojke — od njenog bliskog odnosa s ocem, koji je zaslužan za njen odnos prema obrazovanju, preko strastvenih govora u Ujedinjenim nacijama, do svakodnevice njenog doma i života s roditeljima i braćom.  

    Foto: Copyright © Twentieth Century Fox

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE