Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Spoj dva naizgled nedodirljiva sveta – umetnosti i biznisa

    U Beogradu će se u četvrtak 3. marta, u hotelu "Crowne Plaza", za birane zvanice iz sveta biznisa i umetnosti, uz prisustvo predstavnika medija, održati Svečana sednica Art parlamenta, koju će pratiti izložba prve srpske poslovne artoteke, koju čine dela vrhunskih srpskih slikara, afirmisanih u svetu.

    Reč je o jedinstvenom događaju, na kojem će se neposredno razgovarati o novim pravcima primene umetnosti u biznisu, načinima umetničke podrške poslovanju, razmeniti iskustva i mišljenja stučnjaka iz oblasti top menadžmenta, HR-a, psihologije, kulture i stvaralaštva. Cilj ove sednice Art parlamenta je, da se kroz dijalog između stručnjaka iz relevantnih oblasti, likovnih stvaralaca i lidera poslovnog miljea, dođe do stručnih argumenta za spoj dva naizgled nedodirljiva sveta, umetnosti i biznisa u Srbiji.

    Zbog svega toga, Art parlament deluje kao pokret koji okuplja predstavnike obe strane i to one koji su spremni da uđu u kompletnost relacije vizuelna umetnost – biznis, sa željom da kroz interakciju umetnosti i poslovanja načine inovativni korak i pozicioniraju našu državu kako u svetu umetnosti, tako i vrhunskog biznisa. Ovo je svakako najbolji način da početkom 21. veka umetnost podrži biznis okruženje, a biznis podrži budući razvoj umetnosti. Na ovo, imajući u vidu biznis iskustva razvijenih država, možemo gledati kao na zaseban, globalno izuzetno važan segment: CSR (corporate social responsibility) – toliko pominjan aspekt modernog biznisa.

    Gosti učesnici svečane panel sednice Art parlamenta su: Aleksandar Hangimana, direktor "Manpower Group Srbija"; Radmila Miletić, član Izvršnog odbora "Wiener RE" Beograd; dr Vanja Ković, docent Odeljenja za psihologiju, Filozofski fakultet; Jelena Malešević, dizajner i osnivač "Morfium Fashion" i Maja Živanović, likovni kritičar i urednik Kulturnog programa "Studija B". Moderator panela je Milan Miličić.

    Postavku u Exhibition hall-u hotela "Crowne Plaza" činiće vrhunska dela naših međunarodno priznatih umetnika, slikara i vajara, koji su učesnici i izlagači Artoteke art parlamenta: Miloš Šobajić, Nikola Žigon, Gala Čaki, Đorđe Aralica, Slobodan Tomanović, Branko Mišković, Aleksandar Bunčić, Jelene Kršić, Saša Montiljo i Gordana Tomić, a pridružena su i dela klasika iz kolekcije galerije Prima.

    Izložbu će otvoriti dr Vanja Ković, koja će svojim osvrtom na sam art-business koncept, njegovu misiju i pregalaštvo njegovog autora Gordanu Tomić, predstaviti i poetiku jedinstvenog kataloga poslovne artoteke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE