Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovih 5 stvari vas sprečavaju da budete srećni

  Piše: Hans Buster, osnivač Synergy Talents i profesionalni kouč

  Da li ću stići da završim obaveze na vreme? Zašto se osećam ovako umorno i bezvoljno? Život je pun stresnih situacija i ponekad vam se čini da je sve teško i mučno. Najpre morate spoznati šta vas to sprečava da živite lagodno, a onda i srušite sve prepreke za srećan život:

  1. Nikada ne zastanete da predahnete
  Da li u toku dana sednete bar 15 minuta u tišini, fokusirajući se samo na disanje? Verovatno ne. Malo mira može da smanji anksioznost i poboljša vaš imuni sistem, san i smanji sve negativne emocije koje uzrokuju stres. Predlažem da potražite vođene meditacije na youtube-u, postoji veliki izbor naročito na engleskom jeziku.

  2. Radite ono što ne volite
  Kada radite ono što ne volite, svaki radni dan ispunjen je osećajem apatije, mrzovolje, nedovoljnog vrednovanja vaših sposobnosti i lošom inspiracijom. Ako još na sve to dodate gomilu zadataka – onda dolazi stres, u velikim količinama. Već znate da je on jako loš za vaše zdravlje. Šta će vam sigurna plata kada se razbolite? Ako ne možete u potpunosti da se bavite onim što volite, onda bar obavljajte samo one zadatke koji vam prijaju.

  3. Preveliki ste perfekcionista
  Biti perfekcionista nije loše, ali ako ne koristite svoj perfekcionizam na pravi način, onda vas može dovesti u bezbroj dilema i neprospavanih noći. Sigurno ste već iskusili da se vaš plan izjalovio, iako ste vredno radili da sve prođe savršeno. Prestanite da brinete. Nije bitno kako je sve ispalo na kraju, nego kako ste se vi poneli u nekoj situaciji. Bićete mnogo srećniji ako počnete opuštenije da gledate na takve momente.

  4. Ne kreirate već samo konzumirate
  Ako se osećate neispunjeno razlog tome je verovatno vaše malo angažovanje da nešto stvorite. Kreacija je suština srećnog, ispunjenog i smislenog života. Stil koji se danas nameće nažalost ne ostavlja puno energije i vremena za aktivan život. Međutim, vaša je odluka kako će vam život izgledati. Ponesite sendvič koji ste sami spremili na posao umesto kifle iz pekare, napišite blog umesto da pročitate jedan. Kreacija ne mora biti spektakularna, ali je bitno da stvarate, svakodnevno.

  5. Provodite ceo dan u zatvorenoj prostoriji
  Postoji mnogo pozitivnih strana boravka na otvorenom, kako fizičkih tako i psihičkih. Isplanirajte bar jedan dan u nedelji kada ćete otići u šetnju u park ili pešačenje u obližnjoj šumi. Istraživanja pokazuju da kada provodite vreme na otvorenom, vaše samopouzdanje raste, kao i sposobnost komunikacije sa drugima.
  Ovo je samo nekoliko stvari koje stoje između vas i vašeg uspeha, zato uklonite sve faktore koje vas čine nesrećnim.

  Jeste li prepoznali sebe među nabrojanim razlozima?
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE