Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Elektroautobus od Vukovog spomenika do Centra Sava

    Beograd u 2016. godini naručiti još 50 autobusa i biće prva evropska prestonica koja će jednu liniju prevoza potpuno pokriti autobusima na električni pogon, kaže gradonačelnik Siniša Mali.

    Gostujući na tv Pink, Mali je kazao da će pet električnih autobusa saobraćati na liniji od Centra Sava do Vukovog spomenika. "Svaki od tih autobusa košta oko 400.000 evra. Emisija gasova tih vozila jednaka je nuli, a kvalitet prevoza biće sjajan", kazao je on.

    >>>>ELEKTROAUTOBUSI: Za 5 meseci stižu, za 5 godina se isplaćuju

    Mali je dodao da je Grad u 2015. godini kupio 30 novih autobusa i da je u toku javna nabavka još 20. "Sa autobusima koje ćemo naručiti u ovoj godini, to je ukupno 100 novih vozila čijom će nabavkom biti završena prva faza konsolidacije Gradskog saobraćajnog preduzeća", kazao je Mali.

    Sa ovih pet električnih autobusa to će biti 55 novih autobusa za GSP u proteklih nekoliko meseci. U narednih nekoliko godina, Mali očekuje da će ceo vozni park biti obnovljen.

    Govoreći o železničkoj stanici Prokop, na kojoj do kraja januara treba da bude otvoreno osam perona, gradonačelnik je kazao da će se u martu ćemo raditi na prilaznim putevima, a postoji i projekat da se sa auto-puta napravi direktna konekcija sa Prokopom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE