Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najveći poslodavac na svetu povećava plate

    Najveći trgovački lanac Wal-Mart planira da poveća plate i bonuse za svojih 1,2 miliona radnika, u okviru dvogodišnjeg investicionog plana vrednog 2,7 milijardi dolara.

    Wal-Mart će povećati plate velikoj većini svojih radnika u Sjedinjenim Američkim Državama, kao deo investicija u radnu snagu najvećeg svetskog trgovačkog lanca.

    Na ovakav potez Wal-Mart se odlučio sa ciljem da zadrži svoje radnike dok konkurencija na tržištu raste. Prema najavama Wal-Marta, "zadebljane" novčanike od februara će dobijati više od 1,2 miliona radnika u SAD.

    Sa ovim povećanjem, prosečna zarada zaposlenih sa punim radnim vremenom će sa 13 dolara po satu biti povećana na 13,38 dolara.

    Wal-Mart je najveći američki privatni poslodavac zapošljava u SAD 1,4 miliona radnika, dok širom sveta za kompaniju radi oko 2,2 miliona ljudi.

    Ovo su najveće promene u okviru napora Wal-Marta da ponudi radnicima bolje plate i veće bonuse, a dolaze kao rezultat pritiska sindikata i radničkih udruženja koja su kritikovala kompaniju zbog lošeg odnosa prema zaposlenima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE