Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    POREZ NA TIKET: Gubiš i kad dobiješ

    Za svaki dobitak u kladionici iznad 11.000 dinara, na licu mesta se odbija porez od 20 odsto, , a od nedavno se oporezuje i uloženi deo dobitka, dok se za isti dobitak u kazinu porez ne plaća.

    Ovo je samo deo izmena Zakona o dohotku građana koje su krajem prošle godine usvojene na takozvanoj "turbo" sednici Skupštine sa 52 tačke dnevnog reda, pišu Novosti.

    To znači da onda kada je kvota niska, igrači koji dobiju mogu da budu i na gubitku. To je svojevrsni paradoks koji ne bi smeo da bude ozakonjen. Osim toga, igrači koji sreću traže za slot aparatima povlašćeni su u odnosu na one koji je traže u tiketu.

    Takođe, i kladioničari se dovode u neravnopravan položaj u odnosu na one koji pružaju drugu vrstu igara na sreću, kaže predsednik Udruženja priređivača igara na sreću Rade Karan. On objašnjava da ovakav zakon postoji još samo u Makedoniji i Hrvatskoj i da je tamo imao negativne efekte.

    Ljudi koji dobiju na kladionici, pa zbog poreza izgube više novca nego što su uplatili, neće više nikada da se vrate u kladionicu. Oni će da se presele na internet i u nelegalne kladionice koje cvetaju po Srbiji, što će se odraziti i na budžet Srbije, kaže Karan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE