Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Yumco preko Britanaca šije do Amerike

    Vranjski Yumco sklopio je sa engleskom kompanijom FlexiTog milion i po funti vredan ugovor o isporuci deset hiljada jakni i pantalona, specijalno namenjenih za rad u uslovima ekstremno niskih temperatura.

    Engleska kompanija je bila zadovoljna kvalitetom i načinom izrade probnog uzorka odela za ekstremno hladno vreme, pa je u septembru počela proizvodnja. Isporučeno je 600 jakni, još 1.000 je spremno, a do sredine februara u pogonima Yumca sašiće se i oko 6.000 pantalona.

    Komercijalni direktor Yumca Dragana Nastić smatra da je ugovor sa FlexiTogom dobra preporuka za vranjsku kompaniju. "Ta kompanija ima visoke zahteve povodom kvaliteta izrade i kvaliteta materijala koji se ugrađuju", kaže Nastićeva.

    Osnovni materijali za jakne i pantalone stigli su iz Engleske, od dobavljača kompanije FlexiTog, koja odela isporučuje severnoameričkom tržištu.

    Yumco ima potpuno zaokružen proces proizvodnje i kapacitete da proizvodi i te vrste materijala, panamu i koflin. Tehnički direktor finalne proizvodnje Nebojša Kostić kaže da Yumco u daljoj saradnji, u interesu posla, može da proizvodi i tkaninu i postave u svojim pogonima. "Tako bi preuzeli ceo posao", kaže Kostić.

    Yumcu je u ugovaranju izvoza pomogla Ambasada Srbije u Velikoj Britaniji. Generalni direktor kompanije iz Vranja Goran Đorđević ističe da je Ambasada Srbije u Londonu pravi primer kako naša diplomatska predstavništva treba da se bore za privredne interese domaćih proizvođača.

    Yumco nije jedina firma kojoj ambasada u Londonu pomaže u sklapanju novih ugovora. Ambasador Ognjen Pribićević kaže da su u kontaktu i sa britanskim proizvođačem česama i multinacionalnom kompanijom koja se bavi rasvetom.

    Yumco ima ugovorene poslove do kraja ove godine. Pored kompleta za britansku kompaniju, rade i uniforme za vojske Srbije, Finske i Poljske, a očekuju i novi ugovor sa MUP.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE