Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rekord Konstantina velikog

    Sa aerodroma Konstantin veliki u Nišu ove godine letelo je 35.519 putnika, čime je taj aerodrom oborio rekord iz 2006. godine.

    Na zajedničkoj konferenciji za novinare ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajović, direktora niškog aerdroma Vladice Djurđanovića i gradonačelnika Niša Zorana Perišića, rečeno je da je taj rekord poboljšan iako su pre samo šest meseci uvedeni redovni letovi sa niškog aerodroma.

    "Ispunili smo obećanje dato avgusta prošle godine da ćemo ulaganjima u opremu omogućiti da aerodrom u Nišu funkcioniše preko cele godine", kazala je Zorana Mihajlović.

    Prema njenim rečima, aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, Agencija za kontrolu leta, Ministarstvo građevine i grad Niš uložili su u proteklih godinu dana u niški aerodrom tri miliona evra. Ona je istakla da će ulaganja biti nastavljena jer je aerodrom u Nišu važan za ceo region.

    Na tom aerodromu naredne godine očekuje oko 80.000 putnika. Uz aerodrom Nikola Tesla, Srbija će biti prepoznatljiva i po malim aerodromima u Nišu i Lađevcima. Oni su važni za razvoj turizma i povezivanje sa velikim aerodromima, izjavila je ministarka.

    Gradonačelnik Niša Zoran Perišić najavio je da će marta ili aprila 2016. godine predstavnici grada ozbiljno pregovarati sa jednom avio kompanijom iz Turske o uvođenju redovne avio linije od Niša do Istanbula.

    Gradonačelnik je naglasio da će grad Niš iz svog budžeta naredne godine izdvojiti 80 miliona dinara, dok će deo tog novca biti utrošen za nabavku platforme za utovar i istovar robe iz aviona. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE