Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VUČIĆ NA PUPINOVOM MOSTU: Srbija nezaustavljivo ide napred

    Novootvorena deonica severne pristupne saobraćajnice Pupinovom mostu u Beogradu, od Ovčanskog do Pančevačkog puta, od ogromnog je značaja, pre svega za stanovnike Pančeva i srednjeg i južnog Banata.

    To je rekao premijer Aleksandar Vučić, koji je zajedno sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim i ambasadorima Kine i SAD, Li Mančangom i Majklom Kirbijem, prisustvovao otvaranju nove pristupne deonice Pupinovom mostu.

    Vučić je istakao da je reč o "najboljem autoputu sa šest traka u zemlji", kao i da završetak tog projekta "nije kasnio ni dan".

    "Brinuli smo da ovaj put izgleda impresivno, napravili smo najbolje odvodne kanale i postavili 5.000 stabala pored puta", kazao je premijer i dodao da će sledeće nedelje biti otvoren i krak koridora 10 između Niša i Pirota.

    Prema Vučićevim rečima, Vlada Srbije će izgraditi do kraja marta 2017. godine "više puteva nego što je urađeno u prethodnih 47 ili 48 godina". "To je impresivan rezultat. Vreme propadanja je iza nas, Srbija ide krupnim koracima napred i niko je ne može zaustaviti", rekao je on.

    Ambasador Kine je ocenio da se radi o velikom projektu koji, kako je naveo, predstavlja "tek početak" zajedničke saradnje dve zemlje, dok je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović navela da će izgradnja novih puteva doprineti privlačenju investicija i otvaranju novih fabrika.

    >>>>Mihajlović: Radovi u saobraćaju vredni 4,5 milijarde evra

    Prema rečima gradonačelnika Beograda Siniše Malog, realizacijom ovog projekta "u potpunosti se izmešta" teretni saobraćaj iz centra grada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE