Bivši ministar negira krivicu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bivši ministar negira krivicu

  Bivši ministar Slobodan Milosavljević negirao je u subotu u tužilaštvu za organizovani kriminal da je zloupotrebio položaj i tvrdio da nema veze sa malverzacijama oko poljoprivrednog zemljišta.

  U najopsežnijoj policijskoj akciji u borbi protiv korupcije u noći petak na subotu uhapšeno je 80 osoba među kojima su i bivši ministar Milosavljević, dva pomoćnika ministra, direktori javnih preduzeća, biznismeni. Procenjena šteta iznosi više od 100 miliona evra.

  Za četiri osobe se još traga, a za 40 će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku.

  Slobodan Milosavljević, bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u vladi Mirka Cvetkovića, negirao je u tužilaštvu za organizovani kriminal da je počinio zloupotrebu položaja, tvrdeći da nikakve veze nema sa navodnim malverzacima sa poljoprivrednim zemljištem, kako se navodi u prijavi.

  Milosavljevićav branilac Jugoslav Tintor izjavio je za Novosti da je njegov klijent naveo da nikavih nezakonitosti nije bilo u njegovom radu.

  Tintor kaže da će tokom dana Milosavljević i ostali osumnjičeni biti privedeni kod sudije za prethodni postupak koji će odlučiti da li će im po predlogu tužilatva odrediti pritvor.

  Milosavljević i još sedmoro lica se sumnjiče za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem kojima je pribavljena protivpravna imovinska korist viša od milijardu dinara.

  Vlasnik Beohemije oštetio banke za dve milijarde?

  Među uhapšenima su i vlasnik Beohemije Željko Žunić i Bojan Drobnjak, koji se sumnjiče da su zloupotrebama oštetili Alfa banku i Vojvođansku banku za oko 580 miliona dinara.

  Njih dvojica sumnjiče se da su za taj iznos pribavili protivpravnu imovinsku korist privrednom društvu Beohemija. Njima je Viši sud u Beogradu na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana, piše Blic.

  Ovo nije prvi put da Žunićeva kompanija uzima kredit od banke i da ga ne vraća. Upravo je Beohemija” najveći dužnik propale Univerzal banke. Toj banci je ostala dužna čak 1,56 milijardi dinara jer nije vratila uzete kredite.

  Žunić je inače član Srpskog poslovnog kluba Privrednik. U sastavu Poslovnog sistema Beohemije posluju Beohemija d.o.o, preduzeće za kućnu hemiju, Beohemija Inhem d.o.o., Zrenjanin – fabrika praškastih i tečnih deterdženata, najstarija kozmetička kuća na Balkanu Dahlia i fabrika hemijskih proizvoda Hemija Brixol iz Vršca.

  Kako je Žunić izjavljivao, kompanija zauzima poziciju regionalnog lidera u oblasti proizvodnje praškastih deterdženata.

  Žunić i Drobnjak nisu iznosili odbranu na saslušanju, rekla je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE