Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za posebnog je i otkaz poseban

    Jedan od najpoznatijih fudbalskih trenera današnjice, strateg londonskog Čelsija Jose Mourinho, dobio je otkaz posle serije loših rezultata od početka sezone, ali će "za utehu", klub napustiti bogatiji.

    Mourinho više nije menadžer Čelsija, potvrđeno je na sajtu aktuelnog šampiona Engleske, koji se trenutno nalazi u nezavidnom položaju, jer mu preti žestoka borba za opstankom u Premijer Ligi.

    Vlasnik londonskog kluba Roman Abramovich održao je sastanak sa čelnicima Čelsija na kojem se između ostalog raspravljalo o budućnosti Portugalca, ali i o njegovom nasledniku.

    Dakle, Mourinho je završio svoj drugi mandat u klubu iz Londona, sedam meseci posle osvajanja titule u Premijer ligi. Kako je ovih dana pisano u medijima, trofejni trener je za raskid ugovora trebao da dobije 45 miliona funti, odnosno oko 55 miliona evra, ali kako javlja BBC on se odrekao cele "otpremnine" i uzeće samo plate koju bi mi sledovale do kraja sezone – oko 13 miliona funti.

    Mediji podsećaju na "problem treće sezone" za Portugalca jer je u svim klubovima, gde je ostajao toliko dugo, doživljavao pad forme tima nakon dve sezone.

    "Posebni", kako zovu Mourinha, dobio je otkaz u Real Madridu u trećoj sezoni u kojoj nije osvojio ništa sa "najskupljim sastavom u istoriji".

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE