Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Serena Williams proglašena za sportiskinju godine: Jača od kritika i kontroverzi

    Nakon što je iza sebe ostavila uspešnu tenisku godinu u kojoj je osvojila tri od četiri glavna turnira, i završila sezonu sopstvenim rekordom, Sports Illustrated je Serenu Williams proglasio za sportiskinju godine.

    Serena je tako postala prva žena koja je izabrana za najboljeg sportistu ovog časopisa još od 1983. godine, i prva crna žena ikad koja je osvojila tu nagradu. Ova trenutno najuspešnija (a po nekima najbolja teniserka svih vremena) teniserka koja ima 34 godine, ohrabruje sve žene sveta da teže velikim stvarima.

    PROČITAJTE I: Zbog čega je Serena Williams u žiži svetske javnosti?

    Za sve žene sveta, da, mi to možemo,“ izjavila je. „Nadam se da ću osvajanjem ove nagrade moći da inspirišem mnoge, mnoge, mnoge žene… da stanu na isti ovaj podijum i budu sledeća „Sportiskinja godine“, tako da dame, to je moguće.

    Williams je pomenula da je morala da se suočava sa kritikom i poniženjem zbog svog izgleda kroz celu svoju karijeru: „Doživela sam da me ljudi omalovažavaju i manje cene zato što ne izgledam kao oni – Izgledam jače,“ rekla je. „Doživela sam da me potcenjuju zbog boje moje kože, da se prave da me ne vide jer sam žena, trpela sam kritike da nikad neću osvojiti Grand Slam – a evo ja danas stojim pred vama sa 21 Grand Slamom, i nastavljam dalje.

    Takođe je pričala i o borbama i teškoćama koje je morala da prevaziđe da bi stigla do ove tačke uspeha u svom životu: „Nisam došla dovde laganim tempom. Imala sam svoje uspone i padove. Imala sam mnoge teškoće. Imala sam krvne ugruške u oba plućna krila u isto vreme. Prolazila sam kroz tragedije i kontroverze...“

    Zanimljivo je da se na listi od 12 kandidata za sportistu godine ovog časopisa našlo i jedno konjičko grlo – Američki Falkon, konj koji je tekuće godine osvojio triplu krunu tokom konjičke sezone. Williams je i ovu anegdotu pomenula kroz šalu.

    Foto: Youtube/Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE