Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hoće li biti snega za novogodišnju noć?

  ,,SNEG I LED, STIŽE NAJHLADNIJA ZIMA U POSLEDNJIH 100 GODINA”, ,,STIŽE NAJHLADNIJA ZIMA U ISTORIJI. EVO ŠTA ČEKA SRBIJU”, ovo su samo neki od naslova koje ste mogli da pročitate ovog leta. Potreba pojedinih medija za apokaliptičnim naslovima, očigledno je veća od one da istinito informišu javnost, ali koga je danas briga šta se pisalo u avgust. Važno je da oni u decembru izgledaju smešno.

  Sredina je decembra, a mi još uvek možemo da šetamo u tankim kaputima i bez zimskih kapa. Čini se da će ova zima biti blaga, kao i prethodne dve godine. Predviđa se da će do kraja decembra ostati suvo vreme, pa je tako izvesno i da ćemo novogodišnju noć dočekati bez snega i velikog minusa.

  Prema Republičkom hidrometeorološkom zavodu prognoza za Srbiju u narednih mesec dana je takva da najviše možemo da očekujemo kišu i maglu, a temperature će se kretati od 8 do 12 stepeni Celzijusa. Sneg u celoj Srbiji očekuje se u  januaru.

  Ski sezona na planinama Srbije počela je pre skoro mesec dana, i kako bi se privukao što veći broj turista i  skijaša, pored malo snega koji je pao, morao se proizvoditi i veštački. Zahvaljujući tome, svima koji vole zimske sportove temperature  neće pokvariti planove.

  U Evropi je slična situacija. Američki servis za prognozu vremena AccuWeather predviđa blagu zimu na ovim prostorima, a posebno u predelima južnije od Save i Dunava. Severni delovi našli bi se u zoni čestih oluja sa zapada, gde će se voditi bitka između hladne vazdušne mase sa severa i toplije sa juga.

  Foto: pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE