Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NAUKA SAVETUJE: Zapevajte na poslu

    Nakon brojnih istraživanja psiholozi se trude da timsko pevanje na poslu bude obavezan deo povezivanja zaposlenih u kompanijama. Šta mislite da bi bilo na repertoaru u našoj zemlji?

    Novo istraživanje psihologa sa oksfordskog univerziteta pokazalo je da je pevanje veoma dobar način povezivanja odraslih osoba. Takođe studija jednog naučnog časopisa je slala timove na razne kurseve crtanja, pisanja, petanja i tako dalje. Oni koji su išli na pevanje su se najbrže zbližili.

    Pevanje je oduvek prisutno u svim društvima. Osim što jača socijalnu koheziju  pevanje je odlično za oslobađanje od stresa. Mnoge strane kompanije praktikuju jogu uz pautu za raučak radi jačanja mentalnog i fizičkog blagostanja. Mnogi smatraju da bi hor trebalo da bude sledeća stavka u konekciji i relaksaciji zaposlenih.

    Pojedine firme organizuju karaoke veče kao vid team buildinga i svi su oduševljeni dobrim rezultatima zbližavanja saradnika koji su kasnije imali bolju komunikaciju na poslu i time doprineli radnom okruženju i poslovanju firme. Na taj način se razvija poverenje. Pevanje je odličan način povezivanja sa novog zaposlenog sa timom u koji je došao.

    Pevanje takođe pomaže ljudima da oslobode svoju ličnost. Svi će se dobro zabavljati i nakon nekog vremena više nista nikome neće biti glupo. To će kasnije pomoći da zaposleni i svoje poslovne ideje lako iznose.

    Direktorka PR sektora jedne kompanije u Torontu navela je da je hor pomogao da zaposleni razmenjuju svoju strast i pozitivnu energiju. Ona je objasnila da su poboljšali međuresornu saradnju i sada se trudi da ovo promoviše kao stalnu korporativnu kulturu.

    Poenta pevanja na poslu je prevazilaženje sopstvene granice udobnosti i pronalaženje inovativnosti i kreativnosti, navodi Enterpreneur. 

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE