Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crna Gora pojačava sankcije Rusiji

    Svega nekoliko dana posle pozivnice NATO, Vlada Crne Gore rešila je da pojača restrikcije prema svima koji ugrožavaju suverenitet i nezavisnost Ukrajine, što znači i Rusiji, a sve pozivajući se na odluke Saveta Evropske unije.

    To podrazumeva ograničavanje ulaska na teritoriju Crne Gore fizičkim licima koja su odgovorna za aktivno podržavanje ili sprovođenje aktivnosti ili politika koje podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost, odnosno stabilnost ili bezbednost u Ukrajini, ili koja ometaju rad međunarodnih organizacija u toj zemlji, kao i fizičkim licima povezanim sa njima.

    Ulazak u našu zemlju zabranjuje se i licima koja aktivno pružaju materijalnu ili finansijsku podršku ruskim donosiocima odluka ili imaju koristi od ruskih donosioca odluka koji su odgovorni za, kako se navodi, aneksiju Krima ili destabilizaciju istočne Ukrajine.

    Uz to, ograničava se raspolaganje sredstvima i imovinom koja su u vlasništvu, državi ili pod kontrolom fizičkih lica odgovornih za delovanja i politike kojima se podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost, odnosno stabilnost ili bezbednost u Ukrajini, ili koja ometaju rad međunarodnih organizacija u Ukrajini.

    Sada se očekuje reakcija Moskve. Ekonomske štete Crne Gore u slučaju ruskog odgovora mogle bi biti višemilionske, što bi "zakucale" ionako rovitu privredu i standard građana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE