Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    MEDIJI I POLITIČARI: Koja ja razlika između Trumpa i Gašića?

    Iako su novinari pozvani na bojkot današnje konferencije za medije ministra odbrane Bratislava Gašića, zbog skandala koji je izazvao rekavši novinarki B92 „Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu", novinari su ipak došli.

    Da li je bojkot pravi način da se „ukori“ jedan ministar pitanje je za dublju raspravu, ali evo primera kako su to radili Amerikanci i jedan ugledni američki portal.

    Reagujući na izjavu kandidata za predsedničku nominaciju Republikanske partije, američkog milijardera Donalda Trumpa, da bi muslimanima trebalo zabraniti ulazak u SAD , osnivač Huffington Posta Arianna Huffington, obratila se pismom svojim čitaocima.

    Ona je podsetila da su još u julu odlučili da kampanju ovog Republikanca prate, ne u sekciji „Politika“, već u rubrici „Zabava“, međutim posle jučerašnje izjave, „više nam nije do zabave“, kaže Huffington.

    Arianna Huffington je odlučila da se nastavi sa praćenjem Trumpa i njegovih aktivnosti, ali da će se u svakom tekstu podsećati javnost na sve stavove i političke poglede ovog milijardera. To znači, piše Huffington, da će se podsetiti na entuzijazam Trumpa da stvori bazu podataka svih muslimana u SAD, lažima o muslimanima u Nju Džersiju koji su slavili 11.septembar, lažima po pitanju mesta rođenja predsednika Obame, njegovoj mizoginiji, ksenofobiji i sklonosti ka nasilju, navodi se u tekstu. U SVAKOM TEKSTU.

    Javnost u Srbiji sklona je da brzo zaboravlja, pa je možda ovo i pravi recept za situaciju sa Gašićem, imajući u vidu da ovo nije prva stvar po kojoj se ministar odbrane provlači po medijima, ili čak i više po društvenim mrežama.

    Ali naravno, u Srbiji ima i malo Arianna Huffington. 

    MINISTRI U AKCIJI: Decembar MESEC NIPODAŠTAVANJA novinara

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE